ИздвојеноКултура

13. GASF: GOSTI IZ KOREJE ODUŠEVILI PUBLIKU  – TRG KAO KONCERTNA SALA

Na 13.GASF-u sinoć su publiku na Trgu od muzike oduševili gosti iz Koreje, gitarista Youn Woo Park  sa   basistom Sungsu Kim i bubnjarom Doheon Lee.

-Prvi put smo  na Festivalu,  i u Herceg Novom imali  goste iz daleke Koreje. Park trio je bio pravo  otkrovenje, pokazali su  šta se sve može svirati na klasičnoj gitari, ne samo klasika već i džez improvizacije , autorska muzika, u pratnji bubnjeva i kontrabasa što zaista  zvuči sjajno. Perfektno veče uz krcat Trg, lepo vreme i sve je prošlo odlično, ocjena je direktora festivala Boška Radojkovića.

Slični su i utisci  muzičara iz Koreje.

-Prelijepo veče, krenuli smo kroz grad koji je divan, pun trgova, starih kuća, a na koncertu nas je dočekala  izuzetno pažljiva  publika čijim smo reakcijama prezadovoljni, ispričao nam je Youn Woo Park. Dodaje i da je  u Herceg Novom imao privilegiju da svira  svoju muziku, autorska djela.

– U Koreji vrlo često publika očekuje veoma poznate i popularne  melodije pa smo  primorani da pravimo  program po zahtjevima publike  premada  u suštini volimo  da sviramo  svoje kompozicije.

Muzičari su komentarisali i nastup na otvorenom prostoru ističući da jeproblem za njih to  što na otvorenim scenama uvijek ima  ima buke, ljudi razgovaraju, prolaze ali sinoć je kako su istakli na Trgu Mića Pavlovića bila tišina tokom čitavog koncerta i osjećali su se  kao da su u koncertnoj sali a ne napolju.

Među gostima  bio je sinoć  i  ambasador Koreje za Srbiju i Crnu Goru, Ju De Đong.

Objasnio je da je i ranije bio  u Herceg Novom, sa porodicom,  pa  tako nije bilo nikakve dileme  oko toga da Ambasada podrži gostovanje muzičara na hercegnovskom GASF.

Boško Radojković  dodaje da je ova podrška čast  i za Festival i za grad.

– Dolazak u Herceg Novi je prelep gest  ambasadora Koreje jer je on samo  zbog toga došao u Herceg Novi, a nakon koncerta smo  imali lepo veče i korisne razgovore u Gradskoj kafani sa gradonačelnikom Stevanom Katićem. Pričali smo o planovima zasledeću godinu, o mogućoj saradnji i u drugim oblastima ne samo u kulturi, ali uz ocenu da je kultura najbolji ambasador jedne zemlje, rekao je Radojković.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close