ИздвојеноКултура

24. HAPS: NIŠKA PREDSTAVA “SLADOLED” MAMILA I SMIJEH I SUZE – OCJENA 4,58

Sinoć je nakon zagrebačkog čitanja pred publikom bila predstava  “Sladoled” koja  je na HAPS došala  iz niškog  Narodnog pozorišta  i odlično ocijenjena – 4,58. Odlične utiske  publike možemo mjeriti sa odličnim utiscima  Ivane i Nađe Nedović  koje u ovoj priči igraju majku i ćerku.

-Sjajan je utisak. Mi ovu predstavu igramo kamerno u svom matičnom pozorištu, publika je sa nama na pozornici tako da smo igru prilagodili toj blizini.  Oni su sa nama praktično kao u toj poslastičarnici. Ovdje smo igrali na velikoj sceni i  pred cijelom salom. Igrale smo ekspresivnije nego inače, ali smo zadržale prosto tu spontanost tako da publika bude “špijun” naših odnosa i raznih situacija kroz koje prolaze majka i ćerka, kazala je Ivana Nedović.

Ivana i Nađa su majka i ćerka – da li je taj stvarni odnos uticao na stvaranje takvog odnosa i u predstavi.  Nađa kaže da je podstakao sjećanje.

-Dok smo radile na komadu mi smo se sjećale nekih naših zajedničkih trenutaka. Tinejdžerske dane posebno pamtimo. Ja ne mogu da se sjetim kako je bilo samnom kada sam imala tri godine, ali tinejdžerskih dana se sjećam. Tako da nam je sa te strane bilo lakše.

Ivana ističe da je dobro za predstavu kada se glumci, dobro poznaju i privatno:

– Mi smo profesionalci i vjerovatno bi tu predstavu dobro odigrali i ja sa mlađom koleginicom i Nađa sa starijom , ali ovo je definitivno dobitna kombinacija. Možda se životne situacije nisu poklapale, na svu sreću, ali pubertetske dane, saopštavanje majci da se udaje, da je trudna, to smo negdje i imali. Emocijonalno sjećanje  smo prizivale i to nam je pomoglo sigurno, istakla je Ivana.

Koncepcija HAPS-a “Komparacije” i Ivani i Nađi je jako interesantna. Ivana je saznala da će učestvovati na HAPS-u na njihovom festivalu u Nišu,  a kada je čula šta je koncepcija bila je oduševljena

– Mislim da je to pravi izazov pogotovo što sam čula i koje su predstave ihrane. Saglasna je i Nađa i dodaje da nije čula da postoji neki festival koji je imao sličnu koncepciju.

Na zatvaranju HAPS-a sutra, očekuje nas predstava Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa –”Carevo novo odijelo” u režiji Petra Pejakovića – novost je da uz Miloša Pejovića , Gorana Slavića i Dejana Đonovića, a umjesto Vlada Miloševića, igra Slaviša Grubiša.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close