ИздвојеноКултура

33. FFHN MFF: DANAS NA PROGRAMU

Četvrtog dana 33.FFHN MFF ( nedelja, 4.avgust)  na  Kanli kuli od 21 sat biće prikazan filma BOG POSTOJI, IME MU JE PETRUNIJA rediteljke Teone Strugar Mitevske, koji je u Berlinu imao svjetsku premijeru i dobio nagradu ekumenskog žirija. U 22.45, takođe na Kanli kuli, slijedi projekcija filma SAM SAMCAT u režiji Boba Jelčića, koji je imao svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu. Oba filma su crnogorske premijere i u takmičarskoj su selekciji.

Na Tvrđavi Forte Mare u 21 sat, u okviru selekcije Kino Evropa, biće održana projekcija filma TO JE LJUBAV Claire Burger, premijerno prikazan na Venecijanskom festivalu. Nakon toga u 22.45 biće prikazano ostvarenje  IZDAJNIK Marca Bellocchia, koji je imao svjetsku premijeru u Kanu.

U Amfiteatru Dvorane Park, u okviru takmičarske selekcije studentskih filmova, od 21 sat biće prikazani filmovi MALI HEROJ Elene Ciolacu, VRZEL Ana Trebše, JEDINI Nikole Polića i film PRASKOZORJA Andrije Mugoše.

U Dvorani Park u 11 sati biće repriza filma MAMONGA u režiji Stefana Maleševića, u 13 sati repriza filma LARA Jana Ole Gerstera, a  u 18.30 biće prikazan filma DELIRIJUM TREMENS Gorana Markovića. Gosti Festivala su glavni glumac filma Tihomir Stanić i producentkinja Marija Bereta.

U Dvorani Park, u ponoć,  biće prikazan film ANTOLOGIJA GRADOVA KOJI NESTAJU Denisa Cotea.

U Institutu “Dr Simo Milošević” od 17 do 19 sati biće održan MINI PITCH – programski segment Festivala koji se organizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Zagreb Film Festivalom – Industrija Mladost. Radionica je namijenjena studentkinjama i studentima crnogorskih filmskih škola i akademija koji pripremaju kratkometražni igrani film.  

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close