ИздвојеноКултура

360° ВИРТУЕЛНИ ОБИЛАЗАК 9. МАЛОГ САЛОНА ХЕРЦЕГНОВСКИХ ГАЛЕРИЈА

И девето издање „Малог салона херцегновских галерија“ који је отворен у фоајеу дворане „Парк“ на измаку Празника мимозе, потврдило је иницијалну идеју удруживања херцегновских галерија с циљем да укажу на умјетност и умјетнике уграђене у дух епохе и ликовну сцену овога града али и региона. Како је пандемија затворила привремено и изложбени простор у Дворани “Парк” РТХН вам нуди виртуелни обилазак поставке у којој је 25 радова 14 аутора.

Подсјетићемо, графика је, по предлогу Љиљане МАРИНОВИЋ била тема Малог салона, који је у окриљу Празника мимозе организовао Херцег фест у доброј сарадњи уредника ликовних програма Војислава Воја Килибарде са градском галеријом “Јосип Бепо Бенковић“ и галеријама „Луча“, „Сју Рајдер“, „Небеско огњиште“ и „Спа галерија“ Института Игало. И галеристе и умјетнике чији су радови одабрани за изложбу на отварању је представила директорица Херцег феста Гордана Поробић Крцуновић.

Прегдовор за каталог изложбе написала је новинарка Витка Вујновић акцентујући посебно сјећање на херцегновске умјетнике Зорана Булатовића, Јакова Ђуричића, Бошка Радовића и Косту Килибарду.

– Kултуролошки профил Херцег Новог градили су многобројни умјетници и галеристи, па није сувишно рећи да је Херцег Нови и град галерија. Мали салон херцегновских галерија, који се одржава већ девет година у оквиру културног програма „Празника мимозе“ континуирано доказује да наше галерије могу да одговоре на све тематске изазове и да су њихови фундуси рудници умјетничког блага и чувари културног памћења; оцијенила је Гордана Крцуновић.

У поставци 9. Малог салона и у овој виртуелној тури која ће вам се надамо се допасти су дјела Авда Жиге, Анке Бурић, Бошка Радовића, Владимира Величковића, Едина Нуманкадића, Зорана Булатовића, Зорана Нинковића, Јакова Ђуричића, Косте Килибарде, Миленка Жарковића, Миће Поповића, Радована Крагуља и Цветка Лаиновића.

Израда 360° виртуелне туре:

Ведран Косић

Срђан Јовић

Tags

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close