ДруштвоИздвојено

ABRUM NAJAVLJUJE 49. PRAZNIK MIMOZE – I DOBRE I LOŠE STRANE NOVOG I NOVLJANA

Sutrašnjim Abrumom biće najavljen 49. Praznik Mimoze. Defile maski, klovnova i alegorijska kola, čiji su autori Ivan I Živko Peulić, krenuće u 11 sati iz Igala od hotela “Palmon bay” prema glavnom gradskom trgu. Volonteri iz Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” i NVO “Maškare” učestvovaće u abrumu.

Prema riječima Ivana Peulića biće dvije kompozicije. Jedna će ilustrovati dobru stranu Herceg Novog, a druga  je ona negativna koja će na kraju Praznika mimoze biti spaljena:

-Krivca će svi prepoznati, ali ne smijem da otkrivam detalje. Volonteri iz Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” i NVO “Maškare” učestvovaće u abrumu. Animiraćemo građane i pokazati ono što smo pripremali više od  mjesec. Očekujem dobar odziv građana, kazao je Peulić.

Okupljanje učesnika Abruma je planirano u 10 sati  kod hotela “Palmon bay” , a u 11 će krenuti prema gradu, uz pauze na pojedinim lokacijama:

-Prvo zaustavljanje  od pola sata biće  kod Novljanke, a zatim kod Gradske kafane. Na ovoj lokaciji program će upotpuniti ansambl Stari kapetan.  Zatim idemo na Trg, gdje će kompozicije  biti izložene tokom cijelog dana. Alegorijsku kompoziciju građani će moći da vide i u ponedeljak , a krivac će biti na Trgu narednih mjesec, do kraja samog Praznika, kazao je Peulić.

Postupajući po zahtjevu Javne ustanove kulture „Herceg fest“, a radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja uličnog performansa , Sekretarijat za komunalne djelatnosti ekologiju i energetsku efikasnost donio je rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u ulicama Sava Ilića i Njegoševoj.  Na potezu od raskrsnice Dubrovačke i Ribarske ulice do Ulice Save Kovačevića,  biće zabranjen saobraćaj za sva vozila, u periodu od 10.45 do 14.30.

Praznik mimoze biće otvoren 2. februara na Trgu Nikole Đurkovića uz koncert Nine Badrić. Svečanom otvaranju prethodiće karnevalska povorka koja će iz Igala krenuti u 19 sati.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close