Друштво

АЕМ: ЈАВНИ И КОМЕРЦИЈАНЛИ ЕМИТЕРИ ОСЛОБОЂЕНИ НАКНАДЕ ЗА ЕМИТОВАЊЕ ТРИ МЈЕСЕЦА

Имајући у виду сложеност ситуације и значајно отежано пословање свих црногорских емитера Савјет Агенције за електронске медије је, на данашњој сједници, одлучио да се комерцијални и јавни емитери (РТВ) ослободе обавезе плаћања накнаде за емитовање у наредна три мјесеца. На овај начин, обавезе ових емитера биће умањене за око 80.000 €.
На исто сједници Савјет Агенције је дао и сагласност да се из средстава Агенције издвоји 30.000 € за набавку респиратора или друге медицинске опреме неопходне за превенцију ширења инфекције или лијечења обољелих лица од КОВИД-19.
Агенција за електронске медије је мишљења да се у овим сложеним временима треба друштвено одговорно понашати и личним примјером давати допринос превазилажењу ове тешке ситуације. Сматрамо да треба помоћи електронским медијима и здравству у Црној Гори јер се, посебно у актуелним околностима, ради о системима од изузетног значаја за друштво. Они се у новонасталој ситуацији суочавају са специфичним професионалним изазовима, у циљу олакшања живота грађана и заштите њиховог здравља.
Електронски медији су показали висок ниво професионализма и посвећености приликом информисања јавности о дешавањима везаним за ширење КОВИД-19, уз свакодневно излагање великог броја новинара ризику од заразе у функцији истинитог и благовременог информисања јавности о КОВИД-19.
Због тога, важно је да сви покажемо солидарност и одговорност како би превазишли изазове са којима се суочавамо у борби са ЦОВИД-19.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close