ДруштвоИздвојеноПолитика

AKTUELNO NA NOVSKOJ POLITIČKOJ SCENI

Inicijativu za skraćenje mandata SO Herceg Novi koju je pokrenula juče Građanska lista “Izbor” potpisali su danas odbornici Nove srpske demokratije. Kako nam je kazao Boris Seferović vanredni izbori su jedino ispravno i pošteno rješenje prema građanima Herceg Novog. I Milovan Baždar, čije se ime našlo danas među potpisnicima, je mišljenja da skraćenje mandata skupštinskom sazivu i novi izbori jedino mogu razriješiti političku krizu, koja, kako je rekao, na neki način traje od formiranja  vlasti DPS -Izbor.

-Podrška inicijativi ne znači da dajem podršku političkom subjektu koji je predložio -kazao je Baždar.
Do ostalih opozicionih odbornika, kako kažu,  tekst inicijative još nije stigao. Podršku inicijativi daće, ukoliko bude “sročena u skladu sa zakonom”,  nezavisni odbornik Obrad Gojković, kao i odbornici Novske liste, potvrdili su danas Gojković i Miloš Konjević. Predsednica OO SNP Danijela Đurović kazala je da  odbornički klub kao ni opštinski odbor te partije nisu zvanično dobili inicijativu u pisanoj formi, kako bi se na nivou lokalne partije mogli odrediti prema tom pitanju. Sličan odgovor dobili smo i od predsjednika OO SDP-a Dragana Šimraka, koji takođe smatra da su vanredni izbori najbolje rješenje za izlazak iz političke krize. Inicijativa nije stigla ni do odbornika Građanskog saveza, a kako su nas obavjestili, sutra će se zvanično, po pitanju novonastale političke situacije, oglasiti saopštenjem za javnost.

Podsjećamo, da bi inicijativa Građanske liste “Izbor” ušla u skupštinsku proceduru mora imati podršku trećine skupštinskog saziva, odnosno 12 odbornika.

Među doskorašnjim koalicionim partnerima još uvijek nije bilo zvaničnih razgovora, potvrdili su nam čelnici DPS-a i “Izbora”, Slobodan Radović i Dušan Radović.

Lider novskog DPS-a smatra da će u naredna dva dana biti mnogo jasnija politička situacija, dok je lider “Izbora” i dalje pri stavu da su vanredni izbori neminovni.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close