ИздвојеноКултура

ANĐEOSKI GLASOVI I KVALITETAN PROGRAM GRUPE IZ KOREJE UANGEL VOICE

Jedan od koncerata koji se teško može opisati, jednostavno ga treba doživjeti, održali su sinoć u Dvorani Park  članovi  vokalnog  sastava “UAngel voice”  iz Koreje.

Pijanista i petorica vokalnih solista sa tri albuma iza sebe, od samog početka do završne numere “Grande Amore” Francheska  Bocce – držali su pažnju, izazivali salve aplauza i na kraju podigli publiku na noge zasluživši i dva bisa.

Koncert  je sjajno osmišljen – a posebno je publka nagradila sigurno, raskošno  i vokalno perfektno izvođenje popularnih arija  La dona e mobile, Toreador, Granada, Swan Lake, Back to Heaven…  Publiku je na početku koncerta pozdravio ambasador Koreje u Srbiji –  Čoe Kjong-Čan  podsjetivši da ova ambasada djeluje i u Crnoj Gori i takođe da  je ovaj program  upriličen povodom proslave  30 godina od uspostavljana diplomatskih odnosa između Koreje i Srbije. Tako će  “UAngel voice”  nakon Herceg Novog nastupiti i u Požarevcu i u Beogradu. A zbog čega je baš Herceg Novi dobio priliku da čuje ove sjajne izvođače nakon koncerta je za Radio Herceg Novi  objasnila  druga sekretarka u Ambasadi Koreje Sal  Đi Von.

– Mi smo saradnju sa opštinom Herceg Novi započeli prošle godine i posebno u oblasti kulture. Prošle godine su ovdje tokom ljeta gostovala trojica korejanskih umjetnika. To je bio takođe veoma uspješan koncert, sa brojnom publikom. Bilo  je to dobro iskustvo i želimo da saradnju nastavimo, zato smo odabrali Herceg Novi da dođemo još jednom, a nadam se da će za to biti još prilika.

Evo i utisaka naše sagovornice o gostovanju u Herceg Novom.

– Posjeta Herceg Novom, utisci o gradu i ovom konecrtu su mnogo, mnogo više od onog što smo očekivali. Sve je mnogo  tolije, srdačnije. Vi znate da je ambasada Koreje u Beogradu, ali je u našoj nadležnosti i Crna Gora. Nije bilo lako organizovati koncert u gradu koji je udaljen kao Herceg Novi. Ali očigledno je to trebalo uraditi jer je mnogo ljudi došlo i ja sam srećna što je večeras u sali ovoliko publike. Još jedna pohvala, ova sala ima savršenu akustiku a zaposleni u Herceg Festu su se potrudili da nam u svemu pomognu.

Sal Đi Von je  zahvalila za  podršku opštine Herceg Novi u organizaciji ovog koncerta a istakla je  da očekuje proširenje saradnje osim u kulturi i na oblast ekonomije i biznisa.

-Željela bih da pomenem da je i Opština Herceg Novi dala veliku podršku organizaciji ovog koncerta, a danas smo tokom susreta našeg ambasadora i predstavnika opštine razgovarali kako da  razvijemo i unaprijedimo našu saradnju, posebno u kulturi. Naravno razgovaraćemo i ubuduće o saradnji u drugim oblastima, ekonomiji, a dobrodošle su i  sve biznis ideje koje možemo zajedno razvijati

Naša sagovornica raduje se kaže i snimanju filma o istoriji grada.

-Danas sam čula da Herceg Novi planira da prikazuje zanimljiv film o svojoj istoriji u Starom gradu. Mislim da je to divna ideja koja spaja istoriju i savremenu tehnologiju što će biti interesantno svima koji budu dolazili u ovaj grad, rekla je  Đi Von u kratkom i srdačnom razgovoru  i uz obećanje novih susreta.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close