ДруштвоИздвојено

АСФАЛТИРАНА ПРВА ДИОНИЦА ПУТА ОД ЊЕГОШЕВЕ ДО ВРТИЋА НА ТОПЛОЈ

Радници фирме „Фортис Монт“ почели су активности на асфалтирању дионице Пута Партизанских мајки на Топлој, поред Основне школе „Дашо Павичић“ до прикључења на главну градску саобраћајницу код Бироа рада.

Према ријечима директора фирме „Фортис Монт“ из Херцег Новог Огњена Караџића, асфалтирано је око 150 метара од укључења из Његошеве улице до вртића „Наша радост“, а наредних дана ће наставити радове на пресвлачењу асфалтом преосталих 200 метара поред Основне школе на Топлој до Центра безбједности.

-Планирамо да наставимо  радове током суботе и недеље, што је договорено са радницима у  асфалтној бази, који ће нам изаћи у сусрет. Представници Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора регулишу и обезбијеђују пут и прилазе установама, да све функционише и буде у најбољем реду. Немамо проблема, с обзиром да су радници претходно припремили терен, нивелисали  подлогу пута који је био нераван након извођења различитих радова на постављању подземних инсталација и цијеви. Сви шахтови су подигнути, саниране  су ударне рупе у коловозу, навео је Караџић.

Укупно ће бити уграђено око 2.000 квадратних метара асфалта  на коловозу, који повезује доњи пут и магистралу  поред школе на Топлој. На основу Уговора са Општином Херцег Нови, вриједност радова је процијењена на  око 30.000 еура.

Да ће овај дио града  бити љепши и безбједнији за саобраћај и пјешаке, поготово, дјецу која пролазе фрекветним путем – већ се назире након уређења и асфалтирања прве дионце.

Подсјећамо, да су радници Комунално-стамбеног предузећа ангажовани на постављању заштитне пјешачке  ограде преко пута  школе на Топлој.  Наставили су активности на уређењу терена,  након санације потпорног зида и постављања заштитне пјешачке ограде у правцу семафора. Раде на уређењу парапетног зида и ограде,  која ће бити комплетно постављена низ Пут Партизанских мајки и степениште према Новљанци. Такође је планирано да поставе платформу за  приступ лицима са инвалидитетом ка Центру безбједности, као и да адаптирају јавну  расвјету  на том подручју.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close