Спорт

AUTOMOBILIZAM – NAJAVA TRKE KOTOR – TROJICA

Međunarodna brdska auto trka “Kotor – Trojica 2018”, u organizaciji AMSK “Blažo Smiljanić”, održaće se 26. i 27. maja. Ovogodišnja trka se boduje za prvenstvo FIA Centralno evropske zone, Hrvatske i Crne Gore, a posvećena je njenom idejnom tvorcu Tripu Bukilici. Tripo je bio na čelu kluba od 1994. do 2018. godine, i za čije je vrijeme klub ostvario najveće rezultate.

Direktor trke Slavko Tujković kazao je da je prije 70 godina na stazi Kotor – Njeguši organizovana prva međunarodna trka, te da je ideja Tripa Bukilice bila da ovu manifestaciju pretvori u trku za šampionat Evrope.

-Nastavili smo tim putem i sigurni smo da ćemo u narednom periodu ostvariti njegovu ideju. Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica je, u posljednje dvije godine, brojala između 120 i 130 takmičara iz 14 država, te i ove godine očekujemo dobar odziv, rekao je Tujković i dodao.

-Na planu sigurnosti cjelokupnog događaja angažovan je tim licenciranih stručnjaka iza kojeg stoje godine kvalitetnog rada i iskustva. Naša trka je kako od lokalnog tako i od državnog značaja, jer je posjeti preko dvije hiljade ljudi iz zemalja u region, a u samoj organizaciji trke učestvuje više od 200 ljudi, naglasio je Tujković.

Direktor trke je istakao da će za AMSK “Blažo Smiljanić” i ove godine voziti legendarni jugoslovenski i crnogorski vozač Željko Bato Banićević.

Tehnički prijem i verifikacija za međunarodnu auto trku Kotor – Trojica obaviće se 25.maja od 12.00 do 19.00 sati, a vanredni tehnički pregled zakazan je za  26. maj od 8.00 -8.30 sati.

U subotu, u 12.00 sati je prva trening trka, a 30 minuta nakon završetka prve počeće druga. Svečano otvaranje trke je u nedjelju, 27.maja, u 10.45 sati, prva trka zakazana je za 11.00 sati, a druga 30 minuta po završetku prve. Zatvaranje staze za redovan saobraćaj i 26. i 27. maja biće od 8.30 sati pa do završetka trke.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close