Друштво

АЖУРИРАНА ЛИСТА ИЈЗ, ЗА САДА НЕМА СРБИЈЕ

Институт за јавно здравље ажурирао је листу земаља из којих је од 8. јуна дозвољен долазак и боравак у Црној Гори без ограничења кретања када је ријеч о КОВИД-19. У односу на претходну, листа је проширена па сада могућност да долазе у нашу земљу имају грађани 127 државa. Нови на листи су Кипар, Ирска и Малта.

Према најновијим подацима број активних случајева инфекције корона вирусом у Србији тренутно износи 437, тако да и та држава од данас испуњава услове да се нађе на листи оних из којих је дозвољен долазак и боравак у Црној Гори, односно да је стопа активних случајева мања од 25 на 100.000 становника.

Међутим, Србија још увијек није на званичној листи, јер је Институт за јавно здравље ажурира петком. Последње ажурирање је било синоћ, 5. јуна у 21:00.

Уколико епидемиолошка ситуација у Србији буде стабилна, већ од следећег петка, 12. јуна и та држава би се могла наћи на листи ИЈЗ, а њени грађани да од 15. јуна без ограничења кретања бораве у Црној Гори.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

  1. To su iz Srbije izmišljeni podaci. Samo zadnjih desetak dana bilo je skoro 1000 novozaraženih. Sad im se više ništa ne može vjerovati. Vjerovatno će se uvesti brzi testovi i mjerenje temperature na granici. I ja volim uzeti paru od komšija, ali ne po cijenu da završim na respiratoru i ono poslije respiratora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close