Култура

“BANDA SAKSOFONISTA” NA ZATVARANJU FESTIVALA “SUMMER SAXPERIENCE”

Koncertom “Bande saksofonista” danas (srijeda, 14. avgust) u našem gradu završava četvrta međunarodna ljetna škola i festival saksofona “Summer SAXperience”.

Nakon završnog nastupa polaznika škole na Trgu Mića Pavlovića, večeras će u 21:00 sat na Trgu Herceg Stjepana koncert naslovljen “Light and blue” održati “Banda saksofonista”.

Omladinski ansambl “Banda saksofonista” čine učenici saksofona Osnovne i Srednje muzičke škole “Josip Slavenski”. Ansambl je okupljen sa ciljem da mladi izvođači steknu iskustvo kamernog muziciranja, a njihovi nastupi na manifestacijama na otvorenom doprinose popularizaciji saksofona među širokom publikom. Sastav čine Antonela Ilijić, Lazar Đorđević, Katarina Tolić, Mateja Blažić i Lazar Đurić.

“Banda saksofonista” će na Belavisti nastupiti pod vođstvom profesora Milana Savića, jednog od predavača na ovogodišnjoj školi saksofona, a izvešće popularnu muziku u aranžmanu za ansambl saksofona.

U okviru festivala u Herceg Novom, čiji je organizator Međunarodni festival saksofona “Belgrade SAXperience”, priređeni su i koncerti Milanskog kvarteta saksofona, kao i trija koji, osim Milana Savića, čine Eva Bartas iz Francuske i Uki Ovaskainen iz Finske.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close