ИздвојеноТуризам

BAOŠIĆKO LJETO 2019 – UZ RIBU I VINO, MUZIKU I PLES, SEZONA I ZVANIČNO OTVORENA

Odlična atmosfera vladala je sinoć na platou ispred Doma kulture u Baošićima gdje su uz muziku, ribu, vino i rakiju uživali i gosti i domaći. Manifestacija „Baošićko lejto“ bila je pun pogodak, utisci su turista koji su sinoć uživali u tradiocionalnom domaćinskom ambijentu Baošićana.

Program je počeo defileom Gradske muzike i mažoretki šetalištem kroz Baošiće, a nastavljen njihovim nastupom na punom platou ispred Doma kulture. Riječ dobrodošlice uputio je predsjednik Mjesne zajednice Đuro Cvjetković, koji je podsjetio da veliku podršku i ovog puta imaju u gradskoj Turističkoj organizaciji.

-Uvijek ste dobrodošli u Baošiće, tu smo zbog vas i da učinimo da svaki dan vašeg boravka u ovom mjestu bude ispunjen lijepim dešavanjima, sadržajima, a uz sve to da budemo dobri domaćini, što je tradicija Baošića. Zahvaljujem vrijednim domaćicama NVO Fešta koje pripremile su ribu, ima dovoljno vina i rakije, da nazdravimo novoj fešti i novom ljetu!, kazao je predsjednik MZ Cvjetković.

Uslijedio je vatromet koji je oduševio publiku, a potom su burne aplauze pobrali članovi KUD Sloga, čiji su mlađi ansambli izveli koreografije „Boka“, „Igre iz Posavine“, „Bunjevačke igre“ i „Splet igara iz Šumadje“.

Lijep gest Mjesne zajednice Baošići je dodjela zahvalnica i novčanih vaučera za mlade članove Karate kluba Bijela koji su Baošićani, a koji su odličnim rezultatima na domaćim i međunarodnim takmičenjima pronijeli lijep glas o Herceg Novom. Nagrađeni su Jovana Damjanović, Marko Brnada, Dorotea Krivokapić, Jovana i Jovan Bogdanović i Šćepan Ivanović. U narednom periodu težnja čelnih ljudi Mjesne zajednice Baošići je da nagrađuju i druge sportiste kako bi pokazali da cijene njihov trud i rad, rezultate i kako bi afirmisali bavljenje sportom.

Uz zvuke Starog kapetana, koji je takođe sinoć održao koncert, zaplesali su i mladi i stari, a baošićki plato se pretvorio u pravi plesni podijum.

Jedan od gostiju iz SAD-a kazao nam je da je prvi put u Baošićima.

-Oduševljen sam atmosferom. Ovo do sada nisam doživio. Vjerujete i sledeće godine dolazim.

Slične utiske prenosi i gost iz Bosne i Hercegovine.

-Već godinama dolazim u Baošiće i uvijek se lijepo osjećam i provodim. Za mene ne postoji ljepše mjesto za odmor, uživamo!

„Baošićko ljeto“ prvi je od četiri planirana programa tokom ljeta. Naredni je već u srijedu, 3. jula, u Muzeju starog kapetana, a povodom obilježavanja rođendana kapetana Miroslava Štumbergera. Uz tradicionalno posluženje biće priređen i umjetnički program sa početkom u 20 sati, a nastupiće KUD Sloga i Stari kapetan.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close