ИздвојеноТуризам

 „ BAOŠIĆKO LJETO“  – ZVANIČNO OTVORENA  SEZONA NA RIVIJERI  UZ  RIBU , VINO I VATROMET

U organizaciji Mjesne zajednice Baošić, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg-Novi  održana je prva turističko promotivna manifestacija ovog ljeta na rivijeri uz mažoretke, Gradsku muziku, klapu Stari kapetan i posluženje ribom, vinom, priganicama.

 

Mažoretke i Gradska muzika  su prodefilovali obalom od restorana Papagaj i na platou ispred Kulturno-sportskog centra su izveli  svoje tačke koje su oduševile publiku. Dominirala je mediteranska pjesma u izvođenju klape „Stari kapetan“.

Dobrodošlicu gostima koji su ispunili plato i šetalište, u ime domaćina,  poželio  je predsjednik Mjesne zajednice  Đuro Cvjetković . Sezonu je zvanično proglasio otvorenom  uz   vatromet.

-Čast mi je da otvorim prvu feštu ove sezone u Opštini Herceg Novi, Baošićani su prepoznati po feštama, a vrijedne domaćice iz NVO Fešta su pripremile  posluženje.  Poslužili smo 100 kg sardele, 100 litara vina, rakije. Pripremii smo se dobro sezonu, više je turista nego prošle godine. Ne može se večeras  proći kroz mjesto od gostiju. Zadovoljstvo je što je infrastruktruno sve urađeno, parapeti postavljeni, asfaltirana ulica, nova rasvjeta. Spremni smo za goste i biće još 6  manifestacija tokom ljeta. Sljedeća manifestacije planirana  je već 2. jula u čast starog kapetana ispred Muzeja Miroslava Štumbergera, Klapa Stari kapetan zabavljati goste i ovom prilikom uz posluženje ribom i vinom, najavio je Cvjetković.

Turistička organizacija je glavni pokrovitelj i sponzor ovih manifestacija , podsjetio je Cvjetković i posebno se zahvalio za ovu organizaciju i programske aktivnosti koje će upotpuniti ponudu i  omogućiti da  predstave  tradicionalne vrijednosti kraja.

Poseban pozdrav Cvjetković je uputio  jedriličarima koji su tokom dana održali revijalnu turističku regatu u Tivatskom zalivu,u akvatorijumu Baošića, Đenovića, Bijele.  Prema riječima predsjednice Udruženja žena Fešta iz Bijele, Borke Damjanović, ovo je početak ljetnih fešti. Najveće im je zadovoljstvo što mogu da doprinesu ovim manifestacijama. Udruženje postaje sve brojnije,  trenutno okuplja  oko 120 žena, koje su aktivne i kad se fešta i kada se brinu o onima kojima je potrebna pomoć.

Da je koncepcija predstavljanja turističke ponude na ovaj način dobar primjer za uspješnu promociju potvrdili  su i gosti. Oduševljeni su pažnjom, gostoprimstvom  i ljepotom Baošića i rivijere.

Gošće iz Banja Luke su očarane feštom, kažu da tako nešto nisu nigdje doživjele a obišle su dosta zemalja. Zaplesale su uz mediteransku muziku. 

Doći će, kažu, ponovo i rado će preporučiti svojim prijateljima Herceg Novi i njegovu rivijeru. Za Baošiće  imaju samo pohvale, nisu imali zamjerke na uslugu ili infrastrukturu. Plaže se sviđaju I gostima iz Srbije, a djeci mnogi sadržaji koji su njima namijenjeni. Zahvalili su se organizatorima na programu i dobroj zabavi koja je potrajala  kasno u noć.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close