Uncategorized @srИздвојеноКултура

BAŠTA MUZEJA KAO GALERIJSKI PROSTOR ZA NAJMLAĐE UMJETNIKE

Inicijativu  je pokrenuo Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg Novi  a program je realizovan u dobroj saradnji sa Muzejom “Mirko Komnenović ” pa je danas u bašti ove ustanove otvorena jednodnevna izložba  najmlađih likovnih stvaralaca iz našeg grada.  Kad god se okupe mladi, kreativni, maštoviti i daroviti  to  zasluži pažnju, a oni koji im otvore mogućnost da pokažu šta znaju i mogu zaslužuju nesporno pohvalu i podršku.

Radove su danas pokazali Dušan Krivokapić, Rina Nedović, Staša Samardžić, Andrej Voučko, Mirko Radojičić, Nataša Blažević, Teodora Savić i Miodrag Ivović, polaznici  likovnih kurseva koje vode akademski slikar Dobrivoje Boban Petrović i grafičar Nikola Ćurčin kao i Milica Jovanović, studentkinja prve godine dizajna.

Publiku koja ih je podržala i učesnike ove zanimljive izložbe pozdravila je Anita Šimić poželjevši da se ovaj vid saradnje sa Sekretarijatom nastavi a  mogućnost da predstavljamo mlade umjetnike ostane trajno otvorena i postane tradicija grada koji slovi za grad umjetnika. Izložbi je prisustvovala i sekretarka za kulturu Ana Zambelić Pištalo.

Uz očekivanu dozu treme u susretu sa publikom i na otvorenom prostoru, učesnici izložbe pokazali su i izuzetno zadovoljstvo zbog  uspješnog programa  kojimm su sigurno zakoračili na bogatu hercegnovsku likovnu scenu.

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close