ДруштвоПолитика

BAŽDAR U ODGOVORU MINISTRU PROSVJETE:ZAŠTO SE ČEKAO KRAJ AVGUSTA ZA DODATNA ISTRAŽIVANJA

Ministru prosvjete Predragu Boškoviću danas je odgovorio Milovan Baždar, član Građanskog pokreta URA, navodeći da je u jučerašnjem reagovanju ministar nevješto izbjegao odgovor na ključno pitanje: “Zašto je čekao do 31. augusta sa izvođenjem dodatnog ispitivanja tj. bušenja radi svježih geoloških nalaza, ako je još u maju imao negativan nalaz Građevinskog fakulteta iz Podgorice?”

-To je odlučio tek kada se pojavio drugačiji ekspertski nalaz prof. S. Ivanovića i njegovog kolege. Roditelji i javnost su dovedeni u zebnju i nedoumicu šta je istina u vezi sa stanjem OŠ „Milan Vuković“. Ono što svi možemo vidjeti su brojne pukotine širine i do 10 mm i neka ulegnuća podnih površina. Prof.Ivanović vas je javno u „Pobjedi“ upozorio da ste ranije donijeli „ishitrenu bez dopunskih analiza“ odluku o zatvaranju škole. Takva odluka je proizvela negativne posljedice i opet je vaša neodgovornost na vidjelu kakav god sada novi nalaz bude. I u slučaju da se pokaže da je bila ispravna, trebalo je odmah vršiti dodatna ispitivanja i ne ostavljati prostor za sumnje roditelja, a iznalaziti druga prihvatljiva rješenja za pohađanje nastave 730 đaka.

Bez obzira kako ste poslije sastanka izvjestili medije o usvojenim zaključcima ja vas podsjećam da je rečeno da će rezultati novih ispitivanja biti ključni za odluku o početku nastave u OŠ „Milan Vuković“i da će se to prezentovati na novom sastanku sa Savjetom roditelja za 15 dana. Ovakav stav je i bio predlog roditelja i potpuno je logičan jer roditelji s razlogom ne žele prihvatiti autobuski prevoz za đake u druge škole za sada. Ako ste ranije donijeli ishitrenu odluku, da li sada ponovo donosite ishitrenu odluku bez rezultata dodatnih novih ispitivanja pa tvrdite da će nastava sigurno početi 19.septembara vjerovatno u školi koja je zvanično još uvijek nebezbjedna?

Gospodine Boškoviću, polemika između mene i Vas je potpuno nebitna djeci, roditeljima i javnosti. Istina, ja s razlogom upozoravam javno na vašu neodgovornost jer ste javni funcioner, a to što vam lični i profesionalni kodeks dopušta da svoje kritičare nazivate košmarnim osobama, govori puno o vama. I javnost ne možete ubijediti da bilo ko drugi osim vas koji ste proglasili objekat nebezbjednim shodno nalazima iz maja,promoviše ideju nebezbjednosti objekta.Štetne posljedice su već tu i trpit će ih đaci i roditelji zbog kašnjenja nastave. Iza mojih riječi je motivacija roditelja čije dijete ide u ovu školu, a iza vaših povrijeđena sujeta Vladinog birokrate-navedeno je u saopštenju Milovana Baždara.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close