ДруштвоТуризам

BELAVISTA ARS : RASPJEVANI TRG I DRUGO IZDANJE „SLANIH PJESAMA“ DEJANA ĐONOVIĆA

Poetsko veče Novljanina, glumca i pijesnika  Dejana Đonovica uz likovno-muzičku radionicu za najmlađe, drugi  je u seriji umjetničkih programa u okviru Belavista ARS-a  2016, manifestacije  koju ovog ljeta realizuju u saradnji  MZ Stari grad  i hercegnovska  TO organizacija.

I kada je  program završen mališani su imali želju da još razgovaraju sa Dejanom Đonovićem, da ga  ponešto pitaju, da mu pokažu crtež ili da se sa njim fotografišu. Nije ni čudo jer Đonović  nam je priznao da se on sam ponekad zaigra više od  djece sa kojom se duži.

– Druženja sa djecom su prava stvar u životu. Znate da ste u pravoj igri, na pravom mijestu, sa pravim ljudima. Onaj ko se ne druži sa djecom – treba da se zabrine, siguran je  Đonović.

Za Portal Radio Herceg Novog otkriva  da slijedeće godine treba da izađe nova zbirka njegovih pjesama za djecu pod nazivom „Trema“, a prije samo dvadesetak dana objavljeno je u izdanju Herceg festa drugo izdanje n jegove knjige „Slane pjesme“.

– Herceg Fest  je pomogao da ova knjiga  stigne pred najmlađe čitaoce po drugi put, jer knjiga iz prvog izdanja više nema, kaže Đonović i dodaje da je lijepo i ljeti  družiti se sa knjigom, posebno morskom, slanom, onom koju djeca mogu da čitaju, bojaju, odnesu na plažu, i koja im ne smeta da pojedu sladoled…

Koja uloga mu više prija – glumca ili pjesnika – bilo je naše  pitane  za Dejana Đonovića koji je sa novskim mališanima i gostima tokom jednočasovnog druženja  razigrao Belavistu.

– Nisam siguran da to uopšte mogu da razdvojim.  Sve je to spojeno.To je neka  vrsta multipraktika gdje se ja najbolje snalazim. A kako su djeca iskrena onda se najbolje i pozicioniram i prema njihovim reakcijama  znam da li sam bio dovoljno zabavan, interesantan, kreativan…

Jedna od Đonovićevih zbirki pjesama za djecu bila je naslovljena „Odlična ideja“ – i program koji je priredio sinoć na Belavisti mogao bi s mnogo opravdanja ponijeti takav naslov.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close