Друштво

BEZ ŠTETE NA PLOVILIMA U GRADSKOJ LUCI

U gradskoj luci na Škveru nevrijeme nije napravilo štetu na plovilima, ali je po riječima direktora Agencije za gazdovanje lukom Boža Ukropine more srušilo most za napajenje plovila strujom i vodom.

-Tu su najjači udari talasa, tako da se to desilo i prošle godine na istom mjestu. Pod vodom je od juče gornji dio lukobrana. Plimni val je zahvatio cijeli Jadran, cikloni su sve jači, ali mi smo dobro prošli u poređenju sa okruženjem, kazao je Ukropina.

Kako je ranije rekao,  stijene s  južne strane lukobrana  nisu obnavljane decenijama. Zbog toga prilikom udara snažnog juga, valovi prebacuju preko lukobrana i ugrožavaju imovinu i Luke i nautičara.

– Moramo dobiti koncesiju na 12 godina, da bismo imali poziciju da razgovaramo o bilo kakvim ozbiljnijim ulaganjima, odnosno uređenju Gradske luke. Minule zime su predstavnici Morskog dobra upravo zbog tog problema  obišli Škver. Stijene su pale, vrijeme je učinilo svoje. Neophodna je zaštita lukobrana, postavljanjem novih stijena. Ranije je procijenjeno da bi to koštalo oko 80.000 eura -kazao je nedavno Ukropina.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close