Друштво

БЕЗ ВЕЋИХ ПОСЉЕДИЦА ОД НЕВРЕМЕНА НА ЈАВНИМ ПОВРШИНАМА

       Обилне падавине и јаки удари вјетра нису проузроковали плављења, захваљујући  што су веће количине кише биле распоређене на дужи период  и захваљујући благовременим активностима комуналних служби, претходних мјесеци, на чишћењу бројних потока и канала.

Према ријечима Бранка Митровића из Комунално-стамбеног предузећа,удари вјетра су оборили стабло код зграде у Улици Николе Љубибратића 66 на Топлој два.  Одломљена је борова грана  поред магистрале преко пута Канли куле и дрво мимозе у Игалу поред бившег хотела Тамарис.

Због немара на оближњим градилиштима долазило је до проблема  у функционисању неких водотокова.

– И поред свих предузетих активности,  зачепљења у појединим потоцима су проузрокована одређеним  грађевинским радовима  приватних субјеката, о чему су  надлежне службе у Општини упознате. Било је проблема са потоком непосредно поред западне капије Портоновог , у Ђеновићу поред ресторана „Папагај“.  Унутар круга ПКБ-а у Зеленици, је према нашим сазнањима,  дошло до сужења ; о чему ће, коначну ријеч дати рониоци,  који ће ових дана бити ангажовани, да провјере стање излива потока у море, оцијенио је Митровић.   

Превентивне активности су важне да се предуприједе плављења.

-Оно што се понавља већ дуги низ година јесте да се одређеним грађевинским радовима утиче на сужавање и затрпвање водотокова. Тај немарни однос грађевинских предузетника, може изазвати  проблеме и што се дешава у пракси, закључио је Митровић.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close