ДруштвоИздвојеноТуризам

“BIJELJANSKE GALETE” U SUBOTU VEČE ISPRED DOMA KULTURE U BIJELOJ

Vrijedne Bijeljanke, okupljene u NVU “Ruža vjetrova” sve su spremile za ljetnju feštu u subotu 28. jula,  na kojoj će uz bogat program, biti izloženi autentični domaći proizvodi, kaže za naš Radio  predsjednica Udruženja Bobana Želalić.

– Održavanje predstojeće manifestacije pomogla je Turistička organizacija grada i Mjesna zajednica Bijela.  U prpogramu, koji će početi u 21 sat ispred Doma kulture, učestvovaće Klapa “Stari kapetan” i Kulturno  umjetničko društvo “Sloga”, a za trpezu smo se pobrinule, mi , žene iz Udruženja. Pozvane su članice Udruženja žena “Riza” iz Bijele, zatim Baošića i članice Udruženja  žena iz Risna, čije smo bile  gošće,  u junu, na  manifestaciji Risanski makaruli. Ima još zanimljivosti, ali nešto ću ostaviti kao iznenađenje, kaže u prepoznatljivom, vedrom tonu, Bobana, vjerujući da će to postati tradicionalna manifestacija u Bijeloj,  i novi sadržaj u turističkoj ponudi mjesta.

Udruženje žena  “Ruža vjetrova”  za sada broji četrdesetak članova, interesovanje za uključenje u aktivnosti postoji i među ženama koje žive u dijaspori.

Za samo tri mjeseca postojanja  realizovale su nekoliko aktivnosti,  prije svega one na uređenju mjesta, konkretno ljetnje pozornce koja je bila zapuštena i u nezavidnom stanju, gdje se sada održavaju dječje predstave. U parku je zasađeno tridesetak  sadnica, radile su i na uređnju  porte Rize presvete bogorodice, prikupljene su i određena humanitarne sredstva.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close