ЕкономијаИздвојено

BIVŠI I SADAŠNJI RADNICI “VEKTRA BOKE” ČEKAJU DRUGU ISPLATU POTRAŽIVANJA

Druga rata trećeg isplatnog reda povjerioca “Vektra Boke” u skladu sa Planom reorganizacije dospijeva 7. februara. U trećem isplatnom redu su i potraživanja radnika  u iznosu od 3, 66 miliona eura, a podrazumjevaju poreze i doprinose, razliku između minimalca i stvarno zarađene plate, prevoz i sve izvršne sudske presude koje je priznao stečajni sudija.

Podsjećamo, bivši radnici “Vektra Boke” i njihovi pravni zastupnici Jovan Pejović i Ranko Martinović ukazali su nedavno  da je menadžment “Vektra Boke” od 1. septembra 2018. do 1. septembra 2019.  prodao  nekretnine u Herceg Novom za oko 6, 7 miliona eura, od kojih su skoro pet miliona prebacili na račun firme “Vektra Investments” na ime pozajmice i cesije.  Kako su istakli, time je “Vektra Boka” prekršila Zakon o privrednim društvima ali i odluku Ustavnog suda po kojoj se potraživanja radnika moraju isplatiti u prvom isplatnom redu.

Izvršni direktor “Vektra Boke” Milić Popović komentarišući njihove navode u ranijoj izjavi za naš Radio rekao je da  će novac koji je uplaćen na račun “Vektra Investments” od prodaje imovine “Vektra Boke” biti vraćen do 7. februara  kako bi bili isplaćeni povjerioci jer tada dospijeva druga rata trećeg isplatnog reda u skladu sa Planom reorganizacije .

Tada je istakao i da je  Privredni sud dao jasno mišljenje što se tiče tvrdnji radnika da njihova kompletna potraživanja spadaju u prvi isplatni red.

-Nadam se da su stav Privrednog suda dobili radnici i njihovi pravni zastupnici a to je da će odluka Ustavnog suda biti involvirana u novi Zakon o stečaju. Ta odluka se ne odnosi na planove za reorganizaciju koji su usvojeni pred Privrednim sudom i čija je realizacija u toku –rekao je ranije Popović.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close