Спорт

БОЋАРСКЕ ОВАЦИЈЕ НА ОРЈЕНУ

Да је боћање спорт за све генерације, дружење за незаборав и такмичење на зоговима и када су они и неусловни потврдио је и традиционални августовски недељни „Куп Орјена“  који су организовли људи из Планинарског клуба „Субра“ и Боћарског клуба „Вал“ на Орјенској локви.

Диван је био осјећај играти на зоговима који се налазе на вјероватно највећој  надморској висини у Црној Гори. Уживање које овај спорт доноси приуштило је 33 такмичара из свих клибова из Боке а било је и рекреативаца који су у дициплини тројка изненадили бројне фаворите.

Екипа „Сушћепан“ у саставу Шпиро Бијелић, млади ватерполиста Јадрана  Матија Сладовић и Момчило Драгутиновић, освојили су одлично треће мјесто и у јакој конкуренцији стигли до  бронзане медаље.

И финале је било узбудљиво.

Екипа Калимањца у саставу Предраг Барош, Јакша Марић и Иван Љубисављевић, преокренули су вођство „Маина“ од 10:1 у побједу па су се браћа Ненад и Предраг Ранковић и Славољуб Ђуришић, морали задовољити другим мјестом.

Одлично четврто мјесто је припало екипи „Шпањола“ са искусним Илијом Бумбаром и саиграчима Марком Грбићем и млађаним Жарком Муришићем. На такмичењу је био провјерени боћар селектор ватерполо репрезентације Црне Горе Владимир Гојковић. Он је био дио екипе „Вала“, а ту је и ентузијаста Никола Никша Гојковић који је био спреман да осоколи организаторе да се не предају и да се традиција дружења боћара у масиву Орјена настави.

-Дружење је заиста био пун погодак. Људи нијесу жалили ни времена ни труда да стигну у масив Орјена. Све екипе су имале по три члана и у планини поштовали смо мјере НКТ. Сви су били на дистаци. Поред уобичајне тројке посебно је атрактивна била дициплина за „Трофеј – хитац Орјена“. За ово такмичење се пријавило чак 24 играча а задатак је био гађати бућу  са  најмање 15 метара да би потомудаљеност била повећавана све до 20 метара. Искуство младог репрезентивца Михаила Ђуровића из екипе „Мељине“ је пресудило. Он  је заједно са Богданом Сератлићем (Вал) погодио мету са 20 метара у трци за првим мјестом понио трофеј са Орјена. Трећи у овој, посебно за око атрактивној дициплини, припало је Славољубу Ђуришићу из Маина, пренио је за наш портал лијепе утиске један од организатора и такмичара Ђуро Милановић.

Овог љета није организована, послије више од педест година, Боћарска олимпијада у Тивту и ово дружење у паузи док се чека наставак првенства био је пун погодак. Први пут је учествовала екипа „Сушћепана“ (Игало). То су људи које ја видим први пут у боћању и били су откровење такмичења, каже Милановић и наглашава да је задовољство тим било веће што им је у кратком боравку и дружењеу друштво чинио и предсједник Боћарског савеза Црне Горе Дејан Масловар који је боћаре охрабрио да и у овим данима короне издрже и најавио сигуран наставак првенства.

-Очекујемо да ће нам ово традиционало дружење на зоговима усмерити боћарску сезону у позитивном правцу. Нови играчи попут Сладовића, Бијелића су показали да могу одговорити на све захтјеве. Можда је ово корак ако се створе услови за то да се формира и нови клуб у Херцег Новом. Такође драго ми је да смо и ми организатори (ПК „Субра“) и БК „Вал“ оправдали очекивања. Но најважније је да је побједило боћање, закључио је је Милановић

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close