Спорт

Bolje sutra za crnogorsko plivanje

Gost današnje emisije “Uspješni u sportu”, na talasima radio Herceg Novog, je Sead Adrović, trener plivačkog kluba “Jadran” i član Savjeta plivačkog i vaterpolo Saveza Crne Gore.

Proteklog vikenda, na programu je bio 21. međunarodni plivački miting “Mimoza Montenegro cup 2016”, na kojem je ostvareno niz sjajnih rezultata, a učešće je uzeo veliki broj takmičara iz okruženja. Sead Adrović o takmičenju kaže: “ Dobro je da svake godine prisustvujemo, ne samo dolasku klubova koji su ranije dolazili, već i novih klubova. Ostvarili smo dobre rezultate. Tri takmičarke se ističu rezultatima. Terzić  Jovana ostvarila  je rezultat – 58.3 na 100 slobodno i popravila rezultat za sekundu, što je blizu državnog rekorda. Antunović Anđela mlada plivačica, među prvima je u regionu u svojoj uzrasnoj kategoriji, na 200 slobodno, ostvarila je odlično vrijeme – 2:12:09. Tu je i Milak Lara od koje smo malo više očekivali, ali je postigla dobre rezultate”.

Adrović ističe odlične rezultate crnogorskih plivača iz raznih klubova : ”Mnogo se bolje radi po klubovima, prvi put smo od strane Saveza organizovali kamp za najbolje plivače i odmah je to pokazalo rezultate. Nadam se da će to u daljem radu biti tradicija, da će najbolji plivači sa državnog prvenstva ići na pripreme i da ćemo ulagati u najbolje. Nadam se u boljem sutra crnogorskog plivanja. Već postoje sekcije sudija, koje su sa ozbiljnošću,radom i dres kodom, na državnom prvenstvu u decembru,  bili ispred samog takmičenja. Sekcija trenera je na većem nivou. Organizuju se kampovi, takmičenja , sve će to doprinijeti boljim rezultatima”.

Od takmičara koji su blizu norme za Olimpijske igre u Riju, Adrović hvali mladu plivačicu Jadrana: “Jovana Terzić već ima normu za pozivnicu, ali ne i za samo učešće. To mora ostvariti na nekom narednom takmičenju. Da li će je isplivati i potvrditi to, ostaje da se vidi. Radimo jednom dnevno što nije dovoljno. Ova talentovana  djeca treba da imaju najmanje 11 treninga sedmično, što je teško izvodljivo”.

Ono što  Adrović za sam kraj napominje, vezano je za Savez : ”Imamo šest sportista, plivača,  koji su stipendisti vaterpolo plivačkog Saveza  Crne Gore,  a  dvoje iz “Jadrana”: Terzić Jovana i Milak Lara, što djeci mnogo znači”.

Adrović kaže da ih očekuje mnoštvo takmičenja: Sarajevo, Zagreb, Trebinje, Beograd kao i državno prvenstvo u Podgorici.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close