Спорт

BUĆANJE -DUPLA KRUNA ZA BUĆARSKI KLUB „VAL“

Gost naše emisije „O špondu“, koja je posvećena bućanju i koja se na talasima Radio Herceg Novog emituje četvrtkom od 13.15 bio  je Čedo Odalović, predsjednik bućarskog kluba „Val“ i predsjednik Skupštine bućarskog Saveza Crne Gore. Povod za gostovanje u našoj emisiji je dupla kruna bućara iz Herceg Novog i sjednica Skupštine bućarskog Saveza Crne Gore, koja je na programu večeras.

– Smatram da smo ove sezone pokazali da smo najbolja ekipa u Crnoj Gori. Osvojili smo duplu krunu, a zadovoljstvo je veće jer smo nakon određenog vremena  osvojili Kup Crne Gore. Čestitam svima koji su učestvovali u osvajanju duple krune, i smatram da ćemo na dostojan način prestavljati naš grad i Crnu Goru u kupu šampiona Evrope. Još uvijek ne razmišljamo o pojačanjima ali svakako  da želimo da dovedemo čovjeka koji je vrhunski igrač ali koji neće remetiti dobru atmosferu u ekipi.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/11/image-0.02.01.75791e91edc48afba94eecec738b7268bf601459d2f327f5fe77d952690d7fc8-V.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Na pitanje kako izlaze na kraj sa finansijama i kako uspijevaju da zatvore finansijsku konstrukciju, znajući da je veliki broj domaćih i međunarodnih  takmičenja, Odalović ističe.

– Na žalost, nemamo pomoć Opštine. Moram naglasiti da na svim ovim takmičenjima,  najprije reprezentujemo naš grad, pa onda državu, zato ostaje žal što nijesmo prepoznati kao nosioci sporta u gradu. Varaju se ljudi ako misle da ovaj sport ne iziskuje velika sredstva. Očekuju nas kvalifikacije za Kup šampiona, da li će to biti Francuska, Italija, Hrvatska ili neka druga zemlja, u svakom slučaju očekuje nas veliki posao. Zahvalnost dugujemo našem sponzoru, preduzeću „Val“ i Nikši Gojkoviću, velikom zaljubljeniku u bućanje koji nam pomaže u svim našim aktivnostima“, istakao je Odalović i najavio da će , kao predsjednik, danas prvi put voditi sjednicu Skupštine bućarskog Saveza Crne Gore  na kojoj će izabrati novi Upravni odbor, sagledati izvještaje selektora seniorske i omladinske reprezentacije kao i ženske reprezentacije. On se nada da će Savez,  nakon lošeg rada predhodnog rukovodstva, napokon profunkcionisati.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/11/val.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Po riječima Odalovića želja bućarskog kluba „Val“ je da bućanje zaživi i duž Rivijere.

– Pokušavamo da pomognemo klubovima duž Rivijere. Imamo, na žalost slučaj gašenja kluba u Đenovićima,  koji je dugi niz godina odlično radio. Mi smo napravili ovog ljeta promociju bućanja u Kumboru i nadam se da će se klub registrovati i igrati u nekoj od liga Crne Gore. Isti slučaj je sa Meljinama koje nijesu registrovane u Savezu. Pokušavamo da oživimo zogove u Sutorini. Potrebna je dobra volja a mi ćemo kao klub svima pomoći na određeni način.

Bućnje je sport koji se dugi niz godina igra u Novome, duž Rivijere i selima u novskom zaleđu. Mi ćemo kroz emisije, svakog četvrtka od 13.15 i tekstovima na Portalu promovisati ovu divnu sportsku vještinu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close