Спорт

BUĆANJE – VAL POBJEDNIK TURNIRA

U organizaciji Bućarskog kluba “Val” iz Herceg Novog, na zogovima na Toploj je održan prvi međunarodni turnir “Val 2019”, koji je okupio najbolje ekipe iz okruženja. Takmičari su igrali tri discipline a najbolje rezultate ostvarili su igrači “Vala”.

-Nakon 36 godina učestvovanja našeg turnira u okviru Praznika Mimoze, bili smo prinuđeni da prekinemo saradnju. Smatram da to nije naša krivica. Opština Herceg Novi nam zadnjih godina nije pružala podršku i mi smo odlučili da sami organizujemo turnir, a dolazak osam ekipa je potvrda kvaliteta našeg rada. Vrijeme nam je išlo na ruku, uspjeli smo da odigramo sve tri discipline i mislim da su naši gosti uživali na turniru, riječi su Nikole Nikše Gojkovića, čelnog čovjeka Bućarskog kluba “Val” Herceg Novi.

U disciplini “brzinsko izbijanje” najbolji rezultat je ostvario Dario Šerović, član BK “Val” sa 33 pogotka. Daleko iza bili su članovi BK “Meljine” sa 22, dok je treći rezultat ostvario takmičar  “Altine” iz Zemuna sa 21 pogotkom.

U disciplini “precizno” Nikola Mikulić, član “Vala” imao je 23 pogotka, druga je bila ekipa “Altina”, dok je treči rezultat ostvarila ekipa “Vrućice” sa Pelješca.

U disciplini “trojke” u finalnom susretu BK “Val” je bio bolji od slovenačke “Milje”.

Konačni plasman ekipa:

  1. BK Val Herceg Novi 24 boda,
  2. BK Altina – Zemun, Srbija 17,
  3. BK Gonja Vrućica Pelješac, Hrvatska 14,
  4. BK Milje – Kranj, Slovenija 14,
  5. BK Dalmatinac – Ruma, Srbija 13,
  6. BK Hrvatski Radiša – Čitluk, BiH 11,
  7. BK Meljine 10,
  8. BK Faraon – Trpanj, Hrvatska 9.

Najbolja igračica turnira je Milica Kulundžija, članica BK “Dalmatinac”.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close