ИздвојеноКултура

“BUĐENJE LJETA” ENERGIJOM DOBRE MUZIKE BEOGRADSKE GRUPE AMY’S HOUSE TRIBUTE BAND

Beogradska grupa Amy’s House – Tribute band to Amy Winehouse  podijelila je jutros sa  Novljanima i gostima među kojima je bilo dosta mladih i stranaca – trenutak kada je stiglo ljeto. Sjajni muzičari i  odličan vokal Nevena Filipović  nastupili su na tvrđavi Forte mare od 4 i 45, pa iako se sunce nije pojavilo u trenutku kada je očekivano donijeli su mnogo dobre energije.

Da je riječ o nezaboravnom  iskustvu  potvrdila je i Monika, gošća iz Amerike koja je na koncert stigla sa 14 prijatelja.

– Na odmoru smo u Herceg Novom i impresionnirani  smo atmosferom i ambijentom, kao i publikom među kojima je bilo puno mladih. Svaka čast za podizanje energije na ovaj nivo. Potrebno nam je više sličnih dešavanja, a bend je fantastičan, ispričala nam je Monika.

Amy’s House, tribute bend velikoj jazz i soul pjevačici, šestostrukoj dobitnici Gremija, formiran je  krajem 2015.godinea odlični muzičari  okupili su se  oko ideje da sačuvaju muziku  jedne od najnajgrađivanijih i najpriznatijih pjevačica i autora novog doba . To rade izuzetno uspješno i po evropskkim kriterijumima i potvrđuju na svakom koncertu.

Nevena Filipović kaže – nije lako biti neko drugi, ko god da je to.

-Ejmi je bila velika pjevačica, specifična, ali radili smo  dosta na tome, i kako vrijeme ide, sve lakše, Kad stavim periku to je Ejmi, kada je skinem,  vraća se opet Nevena.

I njeni utisci nakon koncerta su odlični.

– Ovo je moj prvi nastup u ovo doba dana. Nismo znali kako ćemo se organizovati ali je sve prošlo fenomenalno. U svakom slučaju je savršeno iskustvo, osjetite  u tom trenutku da imate i više energije nego kada je večernja svirka. Predivno smo dočekali jutro, zaista to mislim. Prvi put smo ovdje na ovaj način, a dolazili smo puno puta u Herceg Novi  koji je zbilja divan grad, kaže Nevena.

Branka Knežević iz JUK Herceg fest podsjetila je da je program “Buđenje ljeta” postao tradicionalan i da iz godine u godinu okuplja sve više publike.   Prema njenim riječima kao i svi ostali i ovaj program se može  još nadograđivati  a da ipak  ostane sačuvana  njegova jedinstvenost.

Prethodnih godina u „Buđenju ljeta“ sa publikom su bili Jela Čelo, Madicine band i Bojana Stamenov.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close