Политика

Cdu: Novi izbori u Herceg Novom najbolje rješenje

Crnogorska demokratska unija smatra da su vanredni lokalni izbori u Herceg Novom najcjelishodnije rješenje u postojećoj političkoj situaciji.

-Ne želimo da trošimo riječi i vrijeme na tumačenje odluka suda koji su osporili izbor sada već bivše predsjednice Opštine, niti da se trudimo da predvidimo sudski epillog po tužbi koja se tiče smjene njenog prethodnika. Ono što je neodrživo od samog početka lokalne vlasti koja je uspostavljena u decembru 2014. godine jeste način na koji je formirana-naveli su u današnjem saopštenju. Podsjećaju na „agresivnu retoriku liste koja se zvala “Izbor”, kao i njihovih odluka odmah po okončanju izbora“.

-Cdu ostaje pri idejama, prijedlozima i programu koji smo tada objavili – “Nova mapa Herceg Novog”. Period od izbora do danas je potvrdio sva naša stanovišta, ocjene i predviđanja.  Zato predlažemo nove izbore, koje bi dočekali spremni da ponovimo naše zalaganje za Herceg Novi kao neraskidivi dio naše Crne Gore, ojačani iskustvom i znanjem koje smo stekli od našeg osnivanja samo mjesec dana prije nego što su prošli izbori bili održani –poručili su iz Cdu-a.

U ovoj partiji smatraju da je Herceg Novom potrebna nova politika, oslobođena agresije, prozivki, ličnih napada i isprazne demagogije.

-Vidjeli smo, upravo u našem gradu, da ti koji najviše viču i prave buku to rade samo zbog sebe, a ne zbog građana. Zato je Cdu, bez obzira na prozivke i optužbe, odlučno opredijeljena za staloženu i razumnu politiku, koja će mijenjati naš grad i našu zemlju jačajući njihove demokratske kapacitete i institucije-navedeno je u saopštenju koje je potpisao član OO Cdu Milan Lakićević.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close