ДруштвоИздвојено

ČELNICI HERCEGNOVSKE OPŠTINE I SJEĆANJE NA PET DANICA – ŠETALIŠTE POPLOČANO – IGALO SPREMNO ZA DOČEK NOVE GODINE

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi   danas je položilo vijenac  na  spomen ploču hercegnovskim heroinama  na Šetalištu Pet Danica kod Galeba. Potom su obišli dio Šetališta, čije popločavanje je završeno ovih dana.
Podsjetićemo, atraktivna novska promenada nosi naziv po imenu pet Novljanki,  hrabrih Danica, koje su poginule u Drugom svjetskom ratu, a imale su 18, 20 i 21 godinu i voljele iznad svega svoj grad i slobodu. Danice: Đurović, Kosić, Tomašević, Popivoda i Bojanić, životom su potvrdile rodoljublje, a mi sjećanjem treba da potvrdimo da ovo jedinstveno novsko sazviježđe zaslužuje vječno poštovanje.
Potpredsjednica Opštine Danijela Đurović podsjetila je da je već  pet godina otkako je postavljena spomen ploča na početku  Šetališta Pet Danica.
-To je jedan  od pokazatelja koliko se lokalna  uprava sa Udruženjem boraca i  mjesnom zajednicom  trudi da obilježava  sve važne događaje iz naše istorije, naše prošlosti, na koju smo  beskonačno ponosni. Ovo je prilika da šetnjom crpimo dodatnu snagu za naš rad, cijeneći sve naše vrijednosti, poručila je Đurović.
Predsjednik Opštine Stevan Katić,  izrazio je zadovoljstvo dinamikom izvođenju radova na  popločavanju Šetališta.
– Radovi su  završeni  prije  ugovorom predviđenih obaveza. Rok je bio 30 dana, a naš izvođač je ranije odradio posao, kako treba,čime su opravdali  naša očekivanja. Građani su dugo čekali da se ovaj posao završi.  Opština je uložila maksimalne napore,  saradnja sa  Morskim dobrom je bili korektna, oni su prepustili Opštini i  Agenciji za izgradnju i razvoj grada a mi smo  domaćinskom politikom , završili sve  ono što je bilo do nas. Zadovoljni smo! Nastavljamo dalje. Plan je da se nastavi uređenje   do Titove vile i da se obogati  glavni resurs , Šetalište ovog grada. Radi se na projektoj dokumentaciji za sanaciju  kolektora u Igalu, fazi pet.  Dogovaramo se i gledamo u kakvom je stanju  postojeći kolektor. Kada tu dilemu otklonimo nastavićemo  dalje na posao i na
kolektoru i na uređenju Šetališta. Radimo sistematski, odgovorno  i domaćinski, što je do nas, zaključio je Katić.
Potpredsjednik Opštine Miloš Konjević je kazao da  posao na dijelu  Šetališta dobro odrađen, ali se radilo kao „Skadar na Bojani“.
– Posao je dobro odrađen , izvođač iz Herceg Novog  je pokazao  kvalitet . Prije su bili sa strane i svi znamo, kako je prošlo. Popravljaćemo ograde, nastavićemo  uređenje Šetališta,  da bude sve
spremno za narednu sezonu a spremni smo i za proslavu Nove godine u Igalu. Ostaje da se spoji kanalizacija na glavni kolektor i riješe problemi.  Uspjeli smo.  Ova vlast maksimalnim naporima
sa  malo sredstava radi i na taj način je pokazala građanima da vodi grad  naprijed, ocijenio je Konjević.
Direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić je kazao  da  nastoje da  što više lokalnih firmi uključe u radove,  koje projektuje i izvodi ova Agencija.
–  Završili smo ovaj dio brzo i na zadovoljstvo građana i gostiju.   Takođe, završavamo vidikovac na Njivičkom putu,  pri kraju smo uređenja stepeništa  Jova Dabovića  i drugih u gradu.To je primjer  kako treba raditi, jer je postignuta odlična sinergija lokalnih  firmi i Opštine. Nastavićemo tako i dalje,   projektovaćemo, radićemo i  dio Šetališta od Galeba prema Tamarisu, kazao je Lučić.
Predsjednik Mjesne zajednice Igalo Zoran Savković je potvrdio da se  svi mogu uvjeriti da je kvalitetno sređen ovaj dio Šetališta .
–  Građani  nam kažu da atmosferski  odvod na ovom dijelu Šetališta gdje  je bilo problema,  dobro funkcioniše i da je sve urađeno kako treba. Po  prvi put građani  su bez ikakvih zamjerki. Nastavićemo dalje od  Galeba  do kraja  Titove vile i nadam se da ćemo obezbijediti sredstva  da Šetalište kompletno uredimo, da bude dostojno  jednog turističkog  mjesta kakvo je Igalo, ukazao je Savković.
U susret proslavi Nove godine  on je priznao  da osjeća tremu, jer   ovaj događaj od velikog značaja prebačen  je ove godine prvi put u  Igalo. Prema njegovim  riječima sve je spremno ,uređeno, umiveno,  bina je postavljena, uz  uvjerenje  da će Igalo opravdati ulogu domaćina Dočeka Nove godine.

                                                                                                                                                                                                                                                      Na osnovu tonskih zapisa Press službe Opštine Herceg Novi
                                                                                                                                                                                                                                                                              Fotografije: Press služba Opštine Herceg Novi
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close