ДруштвоКултура

ČESTITKA TEMIŠVARU ZA OSVOJENU TITULU EVROPSKE PRIJESTONICE KULTURE 2021

Predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović čestitala je Temišvaru osvajanje titule Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu.

-Sa velikim zadovoljstvom vam čestitam osvajanje titule Evropske prijestonice kulture za 2021. godinu, sa čvrstim uvjerenjem da ćete nastaviti da odgovorate na sve buduće izazove, kao što ste to uspješno činili tokom ovog takmičenja- navodi se u čestitki koju je predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović uputila  gradonačelniku Temišvara Nicolaeu Robuu i  izvršnoj direktorki projekta “Temišvar 2021″ Simoni Neumann.

Predsjednica Opštine je istakla da je ovo značajno dostignuće bez sumnje produkt predanog rada cijeloga tima koji je predvodio kandidaturu Temišvara ka tituli.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/temisvar.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”] -To je dokaz vaše posvećenosti i predanosti i mi čvrsto vjerujemo da će, “Temišvar 2021” i “Herceg Novi 2021″, ostvariti razvoj kroz jezik blizine, kreativni region Boke Kotorske i zajedničke marketinške strategije razvoja naših kapaciteta i da će ,,(Ne)Prijatelji” ,,Upaliti tvoje svjetlo i osvjetlati tvoj grad” -poručila je Aćimović  povodom velikog uspjeha koji je postigao Temišvar, a sa kojim je Herceg Novi već ranije uspostavio zvaničnu saradnju.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/09/hn.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]Podsjetimo da će 2021. godine po prvi put titular Evropske prijestonice kulture biti i jedan grad van zemalja Evropske unije, a u finalu za tu prestižnu poziciju su Herceg Novi i Novi Sad.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close