Спорт

ČETVRFINALE KUPA: NOVSKI DERBI ZA SLADOKUSCE BOĆANJA

Boćari Vala su se plasirali u polufinale Kupa Crne Gore u boćanju. Šampion Crne Gore je sinoć na zogovima u Meljinama pobjedio ekipu Meljine 8:4.

Domaćini su nastupali u sastavu: Milivoj i Rajko Bojanović, Javor Knezović, Borislav Jurišić, Žarko Murišić, Ilija Bumbar i Marko Dašić, a „Val“ u sastavu: Đuro Milanović, Bogdan Seratlić, Vladimir Gojković, Čedo Odalović, Perica Matković i Zoran Vučetić.

Rezultat je bio neizvjestan do samog kraja jer je, posle pobjede Javora Knezovića nad Zoranom Vučetićem u krugovima 16:5, domaći tim bio u prilici da pobjedom u u diciplini pojedinačno klasično, izbori produžetke. Međutim, u neizvjesnom duelu Perica Matković je pobjedio Rajka Bojanovića 11:9 i okončao zanimljiv susret gradskih rivala.

Rezultati po diciplinama:

Brzinsko: Jurišić-Milanović 11:21,

Precizno izbijanje: Bumbar-Seratlić 4:12,

Trojke: Knezović, Bumbar R. Bojanović / Gojković, Milanović, Vučetić 13:6.

Krugovi: Knezović-Vučetić16:5

Par (klasično): Jurišić, M. Bojanović rezerva Dašić/ Matković/Seratlić 0:13,

Pojedinačno klasično: R. Bojanović P. Matković  9:11

Sudija na ovom meču u Meljinama bio je Mladen Dabižinović iz Perasta.

Zoran Vučetić, nekada igrač Meljina, a sada Vala, kaže da je bilo neizvjesno do kraja.

-Ekipa Meljina igrala je zrelo a to se posebno mora reći za iskusnog Javora Knezovića. Polufinale igramo sledeće srijede, vjerujem na svojim zogovima, kazao je Vučetić.

Za Milivoja Bojanovića ovo je bio pravi novski derbi gdje je ekipa Vala opravdala ulogu favorita ali su i Meljine pokazale svoj potencijal i u proteklih osam dana turnirom, a zatim mečevima sa Kalimanjcem i sa Valom, da boćanje ima lijepu prespektivu u Meljinama.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close