Спорт

CITY GAMES, KOTOR – TRIATLONCI IZ HERCEG NOVOG PRVI FINALISTI CRNE GORE

Peta sezona City Games takmičenja Crne Gore upješno je otvorena u Kotoru. Pune tribine otvorenog bazena VK “Primorac”, svjedočile su dvosatnoj borbi između ekipa “Vikinga”, “Seamonta”, “Letećih šugamana”, “Božo pumpa” iz Kotora i “Triatlonaca” iz Herceg Novog. Hrabre ekipe, sastavljene od četiri člana i dvije članice, odmjerile su svoje snage u tradicionalnim City Games igrama: “Leteći vaterpolo”, “Spašavanje turistkinje”, “Utrke bačvi”, “Pršut”, “Mošarka” i “Veslo”. Nakon prilično izjednačene borbe najuspješniji bili su “Triatlonci” iz Herceg Novog koji su ovim rezultatom ostvarili plasman u finale Crne gore koje će biti održano 31.07. u Podgorici na bazenu SC Morača.

Takmičenje u Kotoru najbolje otvaraju “Leteći šugamani” koji sa 53 ostvarenih poena, na kratko, izbijaju na prvo mjesto tabele. Uslijedila je igra “Spašavanje turistkinje” u kojoj svoje djevojke najbrže sa ostrva na kopno dovozi spasioc iz Herceg Novog, nakon čega “Triatlonci” izbijaju na prvo mjesto kotorskog takmičenja, koje do samog kraja ne ispuštaju.

Posebnu draž i neizvjesnost donijela je igra “Pršut”, u kojoj su čak tri ekipe doplivale i popele se do pršuta, unutra jedne sekunde. Momak iz Vikinga do pršuta dolazi za 29.86 sekundi, iz Triatlonaca za 29.44 sekunde a najbrži je bio takmičar Seamonta koji do cilja dolazi za 28.94 sekunde i time budi nadu svojoj ekipi za napad na prvo mjesto. Nade Kotorana padaju u vodu nakon prvog polufinala igre “Veslo”, u kojoj Novljani potvrđuje pobjedu i plasman u finale.

City Games takmičenje u Kotoru održalo se u organizaciji Opštine Kotor, Turističke organizacije Kotor i Adria events agencije. City Games karavan kreće put Budve, u kojoj će se ovog četvrtka održati druge kvalifikacije Crne Gore, a svoj put ka finalu tražiće novih 6 ekipa.

Rezultati – Kotor:

  1. HERCEG NOVI, Triatlonci- 44 points (blue)
  1.  KOTOR, Seamont – 35 points (orange)
  1.  KOTOR, Vikinzi – 25 points (yellow)
  1.  KOTOR, Leteći šugamani – 22 points (dark blue)
  1.  KOTOR, Boro pumpa – 4 points (green)

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close