Туризам

ЦРНОЈ ГОРИ ДОДИЈЕЉЕНА ОЗНАКА ЗА СИГУРНА ПУТОВАЊА

Свјетски савјет за туризам и путовања (WTTC) додијелио Црној Гори међународну ознаку за сигурна путовања “Сејф Травелс”(Safe Travels).

Свјетски савјет за туризам и путовања (WTTC) који представља глобални приватни сектор путовања и туризма, додијелио је Црној Гори међународну ознаку за сигурна путовања “Сејф Травелс”. Ријеч је о посебно дизајнираној ознаци, услијед здравствене кризе Ковид 19, која путницима омогућава да препознају дестинације и компаније широм свијета које су усвојиле глобалне стандарде здравствене и хигијенске заштите, као важан предуслов за сигурна путовања.

Да су сигурносни протоколи и мјере које је донио Институт за јавно здравље Црне Горе у сарадњи са надлежним институцијама у ресору туризма, како би боравак туриста у нашој земљи учинили што угоднијим и како би заштитили здравље туриста, у складу са глобалним протоколима WTTC потврђено је додјељивањем ове ознаке, што је у датим околностима врло важан корак за задобијање повјерења туриста, опоравак и одржив развој ове гране која је од стратешке важности за економију земље.

„Како спровођење и поштовање здравствених мјера представља императив широм свијета, очекујемо да ће кроз ову иницијативу бити остварена интензивнија сарадња између приватно-јавног сектора на плану заштите здравља туриста и стицања њиховог повјерења, која ће допринијети опоравку туризма и омогућити наставак његовог развоја на сигуран и безбједан начин“ истакла је директорица Националне туристичке организације Црне Горе Жељка Радак Кукавичић.

Имајући у виду да је НТОЦГ институција носилац за додјелу ознаке у Црној Гори, сви заинтересовани учесници сектора туризма као што су хотели, ресторани, авиокомпаније, туроператори, пружаоци услуга превоза, аеродроми и други, могу аплицирати, уз обавезан услов да испуњавају и спроводе стандарде дефинисане здравственим протоколима. За више информација заинтерсовани се могу обратити путем е маил адресе: [email protected]

Носиоци ознаке „Сејф Травелс“ у Европи су поред Црне Горе и Хрватска, Словенија, Бугарска, Португалија, Шпанија, Украјина и Турска, као и 20 држава САД, Африке, Блиског истока и Пацифичке Азије.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close