Туризам

CRNOGORSKI RITZ CARLTON BIĆE IZGRAĐEN NA LUŠTICI

Globalni lanac hotela Marriott potvrdio je da dovodi svoj Ritz-Carlton brend u Crnoj Gori, kroz novi hotel koji će biti izgrađen na zapadnom dijelu poluostrva Luštica, na 30-ak minuta od aerodroma Tivat.

Prva faza hotelskog kompleksa biće završena na ljeto 2023., hotel sa 120 soba biće otvoren godinu kasnije dok će cijeli rizort biti kompletiran 2028. godine.

Rizort će imati vlastito ​​privatni pristanište za dolazak s mora, tri restorana, bar na plaži, zatvorene i spoljne bazene, fitnes centar te „ekspanzivne prostore za događanja na otvorenom“.

Hotel i apartmani činiće dio integrisane usluge, uključujući jahting klub, vile, vrtove i uvalu na plaži.

Komentarišući vijest o širenju na crnogorsko tržište, glavni direktor Marriotta za razvoj u Evropi, Ervin Karlton kazao je da je Crna Gora svojim upečatljivim izlaskom na jadransku obalu postala omiljeno mediteransko odredište svjetskih putnika, prenosi portal Investitor.me.

„Potpisivanje Ritz-Carltona, Crna Gora naglašava potražnju za našim luksuznim brandovima u ovom uzbudljivom regionu. Kombinacija mirne i prirodne ljepote zemlje, zajedno s legendarnom uslugom brenda, Crnu Goru čini savršenim odredištem za gosta  Ritz-Carltona”, dodao je.

Podsjećamo, na nedavnom sastanku predstavnika Opštine Herceg Novi i Privredne komore Crne Gore predsjednik Opštine Stevan Katić je rekao da je lokalna uprava maksimalno uključena u izgradnju rizorta na Luštici, te da će biti izgrađena nova saobraćajna i vodovodna infrastruktura ka tom dijelu opštine.

Tokom sastanka predsjednika Vlade Duška Markovića sa predstavnicima renomiranih svjetskih kompanija Northstar i Marriott, u septembru ove godine, rečeno je da će u rizort na Luštici biti uloženo 210 miliona eura.

-Rizort Ritz Carlton Montenegro biće hotel od 300 jedinica, mješovitog modela poslovanja – sa 120 hotelskih jedinica i 180 apartmana. Očekuje se da prva faza projekta, u kojoj će biti izgrađen hotel, 113 apartmana i 13 vila te četiri restorana, bude završena na ljeto 2023. godine”, saopšteno je tada iz Vlade.

Ocijenjeno je da da ovakav rizort pruža velike mogućnosti za nova radna mjesta za crnogorske građane i razgovarano je o uspostavljanju Marriott akademije koja bi omogućila sticanje novih znanja i vještina za rad u turizmu.

Tags

Повезане Вијести

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close