ДруштвоИздвојено

DANAS U HERCEG NOVOM

Posjetioce našeg grada i mještane danas očekuje bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, na više lokacija u Herceg Novom: novi programi na Trgu od ćirilice, prvi koncert polaznika „Summer SAXperience“, ljetnja fešta u Kamenarima, promenadni koncert Gradske muzike i mažoretki na Škveru, Zeleničke igre, na Kanli kuli “Đurologija”, a u Domu omladine program posvećen Danu mladih.

Povodom međunarodnog Dana mladih, Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i lokalne partnerske nevladine organizacije Omladinski kulturni centar i Urban Nova danas organizuju niz aktivnosti u dvorištu Doma omladine u Starom gradu: okrugli sto na temu „(Prva)Strategija za mlade i Lokalni plan akcije za mlade 2019 – 2022. u Opštini Herceg Novi, mogućnosti i izazovi“, istraživanje „Kao mlada osoba u Herceg Novom želim da…“ i projekcija serijala „Perspektiva“. Početak je u 18:30.

Na Trgu od ćirilice večeras program posvećen Aleksi Šantiću, povodom 150 godina od rođenja pjesnika. Na Belavisti će od 21 sat o Šantiću i njegovom stvaralaštvu govoriti književni kritičar Želidrag Nikčević i Budimir Dubak. U programu će učestvovati i hor “Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice pod upravom Petra Rakića.

U okviru Treće međunarodne ljetne škole saksofona  – „Summer SAXperience“, učesnici će stečeno znanje prikazati na nastupima na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole. Prvi od tri planirana koncerta je večeras, a naredni je sutra veče, takođe na Trgu Mića Pavlovića, dok je završni planiran u utorak 13. avgusta na na Belavisti. Svi koncerti počinju u 21 sat.

Ljetnja fešta večeras će biti priređena u Kamenarima od 21 sat. Goste će zabavljati Muzička grupa “Exodus” i KUD “Igalo”.

Promendni koncert na Škveru večeras ćevodržati Gradska muzika i mažoretke. Početak je u 21 sat.

Zabavna manifestacija “Zeleničke igre” biće organizovana večeras od 21 sat na plaži Plava tišina u Zelenici. U programu će učestvovati Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina, DJ Mikely i gost iznenađenja. Takmičari će se oprobati u igrama: skakanje u vrećama, vuča konopca, penjanje uz banderu za pršut, obaranje u more sa grede, vazdušni vaterpolo.

Na Kanli kuli večeras ”ĐUROLOGIJA” i Branko  Đurić premijerno u Herceg Novom. Autorski hit Branka Đurića – Đure, ”Đurologija”, trenutno je najgledanija predstava u cijelom regionu, a i šire. Početak je u 21 sat.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close