Култура

„ДИАНОВА“ МАГИЈА ПЛЕСА НА КАНЛИ КУЛИ

Послије дванаест година, када су први пут на Канли кули одржали концерт славећи титулу свјетског првака, “Дианови” мали умјетници и вечерас су на древној кули доказали да су шампиони умјећа, талента, невјероватне љубави према плесу…. На тај начин, обиљежили су свој 15 рођендан и граду поклонили концерт.

Концерт је организован уз подршку Општине Херцег Нови, Конзулата Републике Србије у Херцег Новом и ЈУК Херцег фест.

Мјере које су на снази биле су максимално испоштоване те је концерт пратио тачно одређени број гледалаца који је прописан.

Истина, како рекоше, вечерашњи концерт су са нестрпљењем очекивали, са потајном зебњом и стрепњом да ли ће успјети да буду пред публиком због свега што се дешавало у претходном периоду, али су успјели и још једном показали шта значи бити свјетски шампион и како то изгледа када имате тим! Медаље и пехаре одавно не броје, кажу да им пријају али да је битније нешто друго – оно што се ствара међу дјецом а то је заједништво, слога, љубав и разумјевање, пријатељство и за године које слиједе ма гдје да крену из овог града.

Попут професионалаца, на сцени се смјењивало 90 учесника, током 19 кореографија: Performans, Faded, Све би секе љубиле морнаре, Moontrance, Рум дум дум, To this day, Once upon a time, We are, Where to go, Natural, In this shirt, One, Bureleska, Sugar plum fairy, Aqua, Игра малих лабудова, Африка, Revolting, Nine.

Рођендански концерт почео је честитком младим балетским умјетницама, које КСЦ Диано школује у сарадњи са Умјетничком школом за музику и балет “Васа Павић” из Подгорице. Честитала им је директорица Диана Антонија Новоселац.

Први разред балетске школе завршиле су Мина Гргуревић, Нина Николић, Николина Радан, Нина Јелић, Ксенија Радовић, Ксенија Деретић, Андреа Радојевић.

Други разред Мина Аничић и Алиса Курицина

Трећи разред: Антонија Урдешић, Асја Радојевић, Марија Гардашевић, Ксенија Томашевић, Лана Печурица, Викторија Јовановић

Четврти разред: Катарина Јовановић, Ксенија Јовановић и Марија Попова

Пети разред балетске школе завршила је Инес Вукаловић, а шести Инес Песторић, Анђела Радојичић, Миа Подовац и Ива Кулиновић.

Премда је за свима нама неки чудан период који је био испуњен другачијим осјећањима, неизвјесношћу, вијестима, Диано ни тада није одустајао, нису престајали да раде, родитељи нису одустали од подршке, одговорили су неким новим обликом тренинга, сву снагу и умјеће и вољу пребацили он лине и радили. Креативности није недостајало ни у једном тренутку, истакли су мали умјетници.

Диано, срећан рођендан!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close