Спорт

DOBRO DRUŽENJE I RAD NA KARATE KAMPU U IGALU

Završen je karate seminar koji je prethodnog vikenda u Sportskom centru u Igalu, organizovao Karate klub Jadran koji je obnovio rad. Učestvovalo je 65 boraca u katama i borbama iz cijelog regiona i Crne Gore. Među njima bilo je i deset karatista iz našeg grada.

Predavači su bili višestruki prvaci Evrope i svijeta, Italijani, Marko Valdesi i Nelo Maestri.

Marko Valdesi je tokom predavanja koristio lično bogato iskustvo koje je sabrao i među korice svoje knjige.

-Nisam ranije bio u Herceg Novom, organizacija je bila na visokom nivou. Istina je da je prvi put ovakav način rada na kampu, ali očekujem da će moji prijatelji iz Herceg Novog kao i Karate savez Crne Gore, sve učiniti da ovo postane tradicija. Za kratko vrijeme tokom seminara pokušali smo, moj kolega Nelo Maestri i ja, da prenesemo dio našeg znanja, takmičarima koji će naučeno na seminaru znati uspješno da upotrebe u trenažnim procesima u svojim klubovima. Nadam se da smo u tome i uspjeli, kazao je Valdesi.

Da su rad i druženje u Herceg Novom bili na visokom nivou, potvrdio je i Nelo Maestri.

-Nadam se da sam karatistima uspješno prenio svoja iskustva i znanja sa tatamija. Očekujem da će svim učesnicima ovaj seminar biti dobar pomak za njihovu dalju afirmaciju u ovom sportu. Došao sam da upoznam kvalitet crnogorskih boraca, a ako je suditi po onome što smo vidjeli na seminaru, karate u ovoj državi ima lijepu budućnost. Boravak je potvrdio i da su Hercegnovljani dobri i gostoljubivi, o organizatorima i gradu ponijećemo dobre utiske i o njima pričati u Italiji, kazao je Maestri.

Najviše učesnika na kampu bilo je iz Karate kluba Budućnost, a prema riječima Rajka Vujoševića, direktora Karate saveza Crne Gore, ovakve manifestacije treba podržavati, a Herceg Novi i Karate klub Jadran su potvrdili da su dobri organizatori.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close