Добро јутро

DOBRO JUTRO, HERCEG NOVI!

Kiša, opet. Uprkos tome, odustajanje nije opcija. Neće biti odložena fešta na Škveru, obećali su iz direkcije Praznika mimoze. Ni maskenbal. Vrijeme ide dalje, pa imamo  bar dva lijepa povoda da  u odnosu na ove događaje planiramo dan. A možda se i sunce pojavi, da nas iznenadi! I mi idemo dalje i pišemo  u nastavku o danu koji se obilježava u svijetu – Svjetski je Dan radija.

Ove godine, UNESCO afirmiše značaj radija u vremenu vanrednih stanja i prirodnih katastrofa naglašavajući da je radio i dalje najbži medij, medij koji dopire do najvećeg broja ljudi, ali i medij koji spašava živote, kako to ističe generalna direktorka ove organizacije Irena Bokova. Njena poruka je da je Radio jedan od naših najjačih saveznika u vremenima vanrednih stanja i prirodnih katastrofa. Omogućava nam da spriječimo opasnosti i podstičemo ponašanje koje će spasiti živote ugroženih. Radio omogućava širenje informacija od životnog značaja, informacija koje će uticati na obnovu. Održava veze u društvu, uspostavljajući krizom pokidane veze između roditelja i djece, pokidane veze u zajednici i između zajednica….

Posudili smo iz ciklusa emisija čuvenog  Zorana Modlija priču o radiju sasvim blisku onome što mi želimo da postignemo u vašem i našem Radio Herceg Novom.

“Jadan je onaj koji misli da u radiju ne žive mali ljudi!”

To je bila oda radiju u jednoj rečenici, koja sve objašnjava. U jednoj potpuno zaokruženoj, zatvorenoj misli.

A taj moj stari radio nije bio ultra-moderan, sa basovima i ekvilajzerima i ko-zna-čime još. Štaviše, zvuk mu je bio kašljucav, a veliko, zeleno, “magično oko” ponekad me je i prepadalo. Razlika između tog zvuka i zvuka današnjih uređaja ravna je razlici između ploče na 33 obrtaja vinila i ultra-modernog CD-a. Nikako time ne osporavam tehniku koja stalno napreduje, jer to čini samo naivan i zlonameran, već malo romantišem. To ništa ne košta, zar ne?

Vratimo se tim malim, a VELIKIM ljudima. Isti su kao svi mi (po veličini), ali se razlikuju po tome što imaju veliko srce, koje šalju svima, a sve u divnoj potrebi da nas učine zadovoljnima. Svih ovih teških godina istrajali su u tome, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost. Jer: “Jadan je onaj koji misli da u radiju ne žive MALI ljudi!”

A moj radio i dalje ponekad kašljuca ali, kada poželim da se osećam svečano i nekako posebno, uključim ga..

 Ako uprkos preporukama s početka ovog teksta odlučite da ostanete kod kuće, neka vam program Radio Herceg Novog bude dobro društvo. Od 13 časova poslušajte u našem ali i u programu Radio Tivta – Radio Kotora i Radio Jadrana specijalnu autorku emisiju koju je pripremio Vuk Vuković, povodom Svjetskog dana radija.

Čekamo vas na  talasnim dužinama 90,00  i 102,7 i na www.radiohercegnovi.net

Dobrodošli!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close