ИздвојеноНови прича

DOBRO JUTRO, HERCEG NOVI!

Dvije  zgrade i dvije biljke, a bezbroj novskih priča o njima i među njima… U jednoj je stanovala porodica Burović, pa Muzička škola, HTP Boka, a onda Hercegnovsko pozorište. Svi su ostavili trag, priču, sjećanje i svi su otišli, voljno ili nevoljno, tek zgrada je napuštena i ruinirana. U drugoj stanuje Herceg fest i odnedavno Radio televizija Herceg Novi. Kolektiv koji daje ritam gradskoj kulturi i kolektiv koji taj ritam  prati i bilježi najljepše priče sa  bogate novske scene.

Ko je tu koga u različitim vremenima podsticao i podržavao, ko se sa kim i zbog čega sukobljavao – zaboravljamo jer sjećanja blijede a vrijeme donosi nove priče.

Zagrljene između  njih, jedna palma i jedna biljka lijepih ljubičastih cvjetova imaju možda najvažniju poruku  – zagrljaj je najljepši razgovor i dodir. U  njemu se možemo sakriti od strahova, on kaže ono što ne možemo izgovoriti, on može da utješi, da pruži mir, da pokaže ljubav, da promjeni način na koji posmatramo sebe i druge… Samo, zagrljaj valja zaslužiti!

Dobro jutro, dragi naši, dobro jutro, Herceg Novi!

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close