Добро јутро

DOBRO JUTRO, HERCEG NOVI!

Ponekad je četvrtak četvrtast, pomalo ćoškast i namćorast. Možda  je to zbog rasporeda koji je dobio među danima. Nije kraj radnih dana niti  je početak vikenda, mada sadrži ponešto i od jednog i od drugog. Dani su razlličiti kao i ljudi, ali  i takvi kakvi su,  zaslužuju  pažnju.  To nema veze sa poslom, obrazovanjem, brojem godina, statusom, izgledom: jednostavno, ovaj dan i svaki čovjek – jedinstveni su i neće se neće ponoviti. To je vrijedno poštovanja. Pokažimo  ga onda  jedni prema drugima, prema gradu i danima koje dijelimo. A ako smo spremni da postavljamo  nepristojna pitanja i  oštro komentarišemo druge,  budimo spremni  da čujemo nepristojne odgovore i oštre komentare i  na sopstveni račun.  Kada  budemo shvatili da sami nećemo daleko stići, valjda se udružimo i uskladimo sa danima i ljudima, ma koliko oni različiti bili.

Evo sada i dobrih predloga za događaje na  kojima možete učestvovati, a danas ih isplanirati jer su i oni iskoračili iz četvrtka i najavljeni su za petak:

veče ribe i vina planirano je u Parku Boka, kod starog Rudnika i na Trgu Nikole Đurkovića

za hrabrije i spremnije na avanturu – tu je  uspon na Orjen u Noći punog mjeseca.

Večeras svakako pođite na otvaranje prve samostalne izložbe radova našeg sugrađanina Borisa Šuberića

Izložba će biti otvorena u Spa galeriji u Igalu u 19 sati. Otkrivanje kreativnog svijeta mladog umjetnika uvijek je poklon, a podrška prvom samostalnom nastupu učiniće da se i sami osjećate bolje.

Ako vam nije do planiranja, a vi bacite pogled na jučerašnji dan i divnu, cvjetnu, dječju povroku koja je prodefilovala od Parka Boka do glavnog gradskog trga. Novski mališani su nas još jednom natjerali da otvorimo vrata, prozore, srca i duše i slatko se osmjehnemo njihovoj vedrini…Djeca su najveći, najljepši, najvažniji ukras svakog dana.

U njihovo ime – i za njih posebno,

Dobro jutro, Herceg Novi!

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close