Добро јутро

DOBRO JUTRO, HERCEG NOVI!

Ne znamo šta će biti od ovog dana koji je počeo, kao da se djelimično ponavlja jučerašnji – slična je i prognoza vremena – promjenljivo oblačno,  uglavnom suvo, krajem dana i tokom noći povremeno slaba kiša, vjetar sjevernih smjerova – slab do umjeren,  temperatura vazduha do 17 stepeni.

Ne znamo šta će biti, ali  vjerujmo da će biti dobro.

Možda nemamo  jasan  plan za ovu subotu, ali je dobro ako znamo sa kim ćemo je provesti. Ponekad i neplanirano nađemo utočište, odmorište, radost u ljudima sa kojima se ne susrećemo svakog dana. Ponekad tamo gdje želimo stignemo neobičnim putevima i igrom slučaja. Ponekad otkrijemo nešto što nismo znali slušajući nepoznate sagovornike. Ponekad jedna riječ obilježi dan.

Nama je ta riječ juče bila NJEŽNOST.

Otišao je Dragan Nikolić. Bili smo tužni ali je NJEŽNOST probudila dostojanstvena, tiha reakcija  Milene Dravić, Draganove saputnice sa kojom je živio punih 45 godina.

Na nježnost je uputila i  bolna, lijepa, puna priča o Maji Pliseckoj i Rodionu Ščedrinu, koji su podijelili bezmalo cio život dišući kao jedno, ispričana sinoć u Dvorani „Park“. Ostala je rečenica: oni su spoznali  ljubav, spoznali su NJEŽNOST.

NJEŽNOST je prosinula iz života i odlaska onih koji su  talentom, dušom, ljubavlju, djelom,  vječnost sigurno zaslužili.

Nježnost je ljekovita – darujte je i prihvatite.

Dobro jutro, nježno jutro, Herceg Novi!

Autor fotografije: Miloš Samardžić

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close