Друштво

Dom zdravlja dobio sanitetsko vozilo – dar prijatelja iz Norveške

Vozni park hercegnovskog  Doma zdravlja, od danas ima još jedno, novo sanitetsko vozilo, koje su donirali  radnici komunalne službe “Innherred renovasjon” norveškog  grada  Levangera,  sa kojim je Herceg Novi pobratim,  i već duže  sarađuja sa  našom Opštinom.

Uručujući ključeve  direktoru Doma zdravlja,  v.d. predsjednika Opštine Herceg Novi Dragan Janković, zahvalio se  na ovoj donaciji,  prije svega  što je ona stigla od radnika  komunalne službe tog norveškog grada , koji  su se odrekli upotrebe svojih vozila i sredstava, koja bi inače potrošili za gorivo, i  odvajali ih   u posebnu kasu i tako prikupili sredstva za kupovinu sanitetskog vozila.

Na lijepom gestu prijatelja iz Norveške , zahvalio je i direktor Doma Zdravlja Vlado Vodovar, koji je kazao da će sada brže i sigurnije , sa pacijentima stizati , do svih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori. Vodovar se zahvalio i direktoru Javno stambenog komunalnog preduzeća, kao velikom promoteru i posredniku u ovoj  donaciji .

Podjsetimo da saradnja izmedju  Levangera i Herceg Novog  traje godinama i da je plod  dobrih odnosa i donacija četiri specijalna vozila d.o.o. Čistoći, a značajno su pomogli i opremanje Reciklažnog centra u Meljinama.

Prije više od četiri decenije  počeo je, ali i unaprijedjen,  program liječenja norveških pacijenata u  Institutu „dr Simo Milošević.

Na fotografiji: dr Vlado Vodovar i vd predsjednika Opštine Dragan Janković

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close