Економија

DOSTAVLJENE DVIJE PONUDE ZA DIO IMOVINE BRODOGRADILIŠTA

Dvije ponude dostavljene su na tender za prodaju dijela imovine Brodogradilišta Bijela –  objavljeno je na portalu Analitika.

Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, kazao je danas u Privrednom sudu da je Nenad Lazović iz Herceg Novog dostavio ponudu za kupovinu dijela imovine tačnije  za tri katastarske parcele u Bijeloj, površina 241 metar kvadratni, 2,35 hiljada metara kvadratnih i 351 metar kvadratni po cijeni od 380 hiljada eura. Ponuđač je, kako je dodao Ostojić, dostavio traženu dokumentaciju.

Kompanija Roaming Montenegro iz Nikšića, čiji je izvršni direktor Dalibor Milović, dostavila je takođe uz traženu dokumentaciju ponudu za kupovinu katastarske parcele površine 7,95 hiljada metara kvadratnih sa započetim objektom u izgradnji, u iznosu od 1,42 miliona eura.

Ostojić je naveo i da će  odluke o izboru ponuđača donijeti u propisanim rokovima.

Podsjetićemo na tenderu je ponuđen preostali dio imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 3,6 miliona eura, ne uključujući zalihe alata i materijala.

Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,91 hiljadu eura, odnosno 393,01 hiljadu eura. Prodavao se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29,08 hiljada eura. Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela.Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close