Економија

DOZVOLA ZA GRADNJU “LAZARETA”

Kompanija “Imperio Holding Limited”, čiji je izvršni direktor Genadij Borisov, dobila je građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja i turizma za izgradnju hotelskog rizorta Lazaret u Meljinama. Dozvola je izdata za izgradnju u tri faze u skladu sa odlukom o urbanističko – arhitektonskom rješenju i Prostornim planom Opštine Herceg Novi.

Prva faza podrazumijeva izgradnju jaht kluba, druga rekonstrukciju centralnog objekta Lazareta, u hotel kategorije 5 zvjezdica. Kompleks se sastoji iz sedam objekata povezanih unutrašnjim dvorištima, na bruto površini od oko 5. 795 kvadrata. Treća faza obuhvatiće rekonstrukciju postojećeg objekta na dijelu zone nautičkog turizma u servisni objekat marine.

Ruski investitor je u projekat ušao 2013. godine, a od novembra 2014. počela je   gradnja kamenog obalnog zida uz šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi.

U starom dijelu Lazareta, gdje će biti butik hotel planirane su 32 luksuzne sobe i apartmani, dok će depadans imati 120 apartmana. Depadans će biti izgrađen uz korito rijeke Nemile a čitav kompleks obuhvataće oko osam hektara. Predviđen je veliki spa centar, dva bazena sa slanom i slatkom vodom, sale za konferencije, kompleks restorana, kazino, diskoteka i podzemni parking za 200 automobila, kao i marina koja će primati 200 plovila.  Prema UT uslovima koji su dobijeni od Ministarstva održivog razvoja i turizma, planirana je zona u kojoj će se nalaziti kafei, prodavnice i slični sadržaji za stanovnike Herceg Novog, koji uključuju i organizovanje različitih vrsta kulturno zabavnih manifestacija- kazao je ranije Borisov. Objasnio je i da planiraju rekonstrukciju korita rijeke Nemila kao i  mosta preko rijeke. Planirano je da cijeli kompleks bude u funkciji do ljeta 2017. godine, a investicija je procjenjena na skoro 70 miliona eura. Do sada je uloženo 16 miliona eura uključujući kupovinu kompleksa od kompanije „Carine“ za 12 miliona.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close