Политика

DPS: NASTAVLJAMO SARDNJU SA IZBOROM – IZBOR: BEZ DOGOVORA NEMA KOALICIJE

Nakon jučerašnjeg odlaganja  18. redovne sjednice lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da se razmatra predlog odluke o izboru predsjednice Opštine danas je zvanično odgođena i 19. redovna sjednica koja je bila zakazana za 23. februar i na kojoj je između ostalog na dnevnom redu bio predlog budžeta za ovu godinu.

Pitali smo lidere DPS-a i Izbora da li ovo može da utiče na koaliciju koja je vladajuća u našem gradu.

Dušan Radović (Izbor), ističe da sporazum koji  je postignut  kada je dogovorena  koalicija, i koji još nije potpisan, za sada jedino Izbor poštuje.

–  Predsjednik OO DPS-a ne može da kaže do kada ćemo mi biti u koaliciji sa njima. To zavisi isključivo od Izbora. Pitanje je koliko mi možemo da trpimo, a strpljenje nam je pri kraju. Mi smo došli ovdje nešto da radimo ali imamo konstantnu opstrukciju iz dijela lokalnog DPS-a, prvo za led rasvjetu, a sada kada je projekat počeo oni se hvale da je to njihov izum. Imali smo  Evropski forum žena, zakazan za sledeći vikend. Morali smo i to da otkažemo i to je isto opstrukcija, ali i bruka za grad i državu. Morali smo Doris Pak da kažemo da nemamo predsjednicu opštine i da nemamo para da platimo organizaciju ovog događaja. Takvih opstrukcija imamo još od ljudi koji su DPS kadar- kazao je Dušan Radović.

On ističe i da Izbor ima  jasan stav oko narednih poteza.

– Mi ćemo da insistiramo da se ove dvije sjednice održe. Ako ih nema, izlazimo iz koalicije. Imaćemo nove izbore, na kojima mi nećemo učestvovati.  Mi ćemo se izviniti građanima. Imali smo najbolju namjeru da nešto uradimo za grad ali nam nisu dali,  bivši članovi  Izbora  zajedno sa lokalnim DPS-om –naglasio je lider Izbora….

Slobodan Radović  negira da DPS vrši bilo kakve opstrukcije prema svom koalicionom partneru.

– DPS želi da nastavi saradnju sa Izborom bez ikakvih prepreka i da već uređene odnose dodatno unaprijedi ako negdje ima propusta, objasnio je Slobodan Radović.

On je kazao da je tačno da je klub odbornika ove partije zatražio odgađanje sjednice koja je zakazana za 22. februar  kako bi do nove sjednice otklonili sve pravne nedoumice nakon presude Upravnog suda kojom je poništena odluka SO od 6. avgusta prošle godine o izboru predsjednice opštine.  S druge strane kako je Radović rekao nisu tražili odgađanje 19. redovne sjednice:

– Smatram da je ta sjednica trebalo da se održi ili da se održi što hitnije jer je budžet ključno pitanje za funkcionisanje lokalne uprave. Nijednog momenta DPS nije rekao da neće u što skorije vrijeme zakazati sada već odgođenu 18. sjednicu i izabrati predsjednicu, ali uz prethodno  dobijena mišljenja da nema spornih momenata u izboru predsjednika ili  predsjednice koja je već  jednom razrješena.

Dušan Radović, s druge strane ističe da su obje sjednice zakazane u skladu sa potpisanim dogovorom između koalicionih partnera, a da za odgađanje sjednice DPS nije konsultovao Izbor:

– Potpisali  su taj protokol  Slobodan Radović, Andrija Radman, Dragan Janković, Dobrila Šakotić,  Mladen Ivanović i ja i dogovoren je termin za obje sjednice. Mi smo u čudu da to nekome nije bilo jasno i da to neko nije znao. Obje sjednice su bile važne, na prvoj smo trebali da popravimo administrativnu grešku u izboru predsjednice Opštine ali je još važnija  bila odluka o budžetu. Aćimovićka je mogla da bude izabrana u srijedu, četvrtak, ali budžet mora hitno da se usvoji da ne bi došlo do blokade Opštine. Opština je već blokirana, njena administarcija,  a sada će biti i finansije. Do toga nije došlo našom greškom ili željom već dijela lokalnog DPS-a, kaže Dušan Radović.

Ukoliko dođe do dogovora između ova dva politička subjekta koja vrše vlast u našem gradu biće zakazane obje sjednice o kojima će javnost biti naknadno obavještena.

U obavještenju iz SO Herceg Novi koje je potpisao predsjednik Andrija Radman navedeno je da klub odbornika DPS-a  podnio zahtjev za odgađanje 18. redovne sjednice pa  је iz  tih razloga, kako je navedeno, isto urađeno  i sa 19. redovnom sjednicom.  Danas nismo uspjeli da čujemo predsjednika SO Andriju Radmana kako bi nam objasnio  razloge odgađanja   19. sjednice SO Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close