ИздвојеноТуризам

ДРУГА ФАЗА ИНСТИТУТА БИЋЕ ОТВОРЕНА 25. МАЈА

Друга фаза Института „Др Симо Милошевић“ биће отворена 25. маја. У току су припреме објеката и позивање пацијената, а међу првима ће бити они којима је прекинута рехабилитација 21. марта због епидемиолошке ситуације у земљи. Прва фаза и даље остаје у функцији карантина.

Извршна директорица Института др Гордана Рајовић каже да су долазак у јуну потврдили и стари партнери из Словеније:

– Наши дугогодишњи партнери из Словеније потврдили су долазак у јуну. Видјећемо на који начин. Ја претпостављам и надам се да ће мјере које су сада ублажене до тада бити укинуте. Потврђен је долазак спортских екипа,   проширујемо дијапазон и надам се да ће се то наставити том динамиком и да ћемо успјети да се вратимо и реализујемо добар дио заказаних гостију и пацијената –казала је др Рајовић.

Прва фаза Института још увијек је у функцији карантина а број наших државаљана који су стигли из иностранства и имају обавезу да 14 дана бораве у карантинском смјештају, се мијења из дана у дан. 

– У  Првој фази је око 260 људи. Они  излазе појединачно уз све мјере прописане од НКТ. Последњи наш гост би требало да напусти карантин 3. јуна. У комуникацији сам са НКТ да би видјели да ли ћемо бити у могућности да отворимо  Прву фазу почетком јуна, а да оставимо солитер уколико и даље буде неопходна функција карантина. Надам се да ћемо те ствари данас разријешити,  с обзиром на велики број помораца који су у иностранству и желе да се врате. Ми планирамо да отворимо прву фазу а да оставимо солитер за карантин. Ако буде неопходно остаће и прва фаза за карантин и даље –казала је др Рајовић која се нада да ће упркос свему, одгођеном почетку рада, успјети да у Институту да реализују велики дио долазака пацијената и гостију.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close