Култура

DRUGA NAGRADA ZA DUŠANA TADIĆA NA FESTIVALU „GLAS BOKE“

Novljanin Dušan Tadić osvojio je drugo mjesto na obnovljenom festivalu „Glas Boke“ koji je, nakon dvije decenije pauze, juče (ponedeljak, 16. septembar) održan u Kotoru.

Na ovom festivalu zabavne mediteranske pjesme učestvovalo je desetak takmičara, u čijem nastupu i interpretaciji su uživali brojni gosti u prepunoj bašti kafane „Dojmi“. Odlukom petočlanog žirija naš sugrađanin Dušan Tadić, koji se predstavio pjesmom „Čežnja“, zaslužio je drugu nagradu.

– Nakon pauze od 20 godina, entuzijasta iz Kotora Nada Baldić obnovila je muzički festival „Glas Boke“. Ispred kafane „Dojmi“ sinoć je zapjevalo 11 takmičara svih životnih dobi. Petočlani žiri je moje izvođenje pjesme Vice Vukova „Čežnja“, sa kojom je predstavljao Jugoslaviju na „Evroviziji“ 1965. godine,  nagradio drugim mjestom, rekao nam je bas bariton Dušan Duje Tadić, istakavši zadovoljstvo što je obnovljena ova lijepa manifestacija.

Titulu prvog „Glasa Boke 2019“. godine i nagradu za interpetaciju ponijela je Tamara Živković iz Kotora koja je otpjevala  “Nocturno” Olivera Dragojevića, a treće mjesto je osvojila njena sugrađanka Irina Bulajić za izvođenje pjesme “Rekao si” Nine Badrić.

Žiri je radio u sastavu prof. Marina Dulović (predsjednica) i muzičari Zoran Proročić, Duško Martinović, Željko Marković i Vladimir Begović, a počasni član je bio Milan Mikan Kovačević. U revijalnom dijelu programa nastupili su klapa “Maris”, Dubravka Jovanović, Teatar 303, Zoran Dragović i Poly Gjurgjević.

Festival „Glas Boke“ je organizovala NVO Hrvatska kulturna udruga „Stađuni od kulture”, a finansiran je iz sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Foto: Radio Kotor i Skala radio

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close