ДруштвоИздвојено

DRUGARI U AKCIJI ZA MAŠINE PRVE SAMOSTALNE KORAKE

Učenici VI 5 razreda OŠ „Dašo Pavičić“ pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć svojoj drugarici iz razreda, Maši Berat. Njihov zajednički cilj je da Maša prohoda, a njihovo drugarstvo i želja da pomognu veće je od bilo koje prepreke. Pozivaju građane Herceg Novog da se odazovu akciji za Mašine prve samostalne korake.

Maša je trinaestogodišnja djevojčica kojoj je dijagnostifikovana cerebralna paraliza. Ljekari iz Rusije operisali su je dva puta nakon čega je postigla odlične rezultate – počela je da hoda uz pridržavanje i penje stepenicama uz pomoć roditelja, pa su ljekari predložili i treću operaciju.

Maša je jedna izuzetno dobra drugarica i svi iz odjeljenja smo vrlo pažljivi prema njoj, kazala je njena drugarica Maja Bulajić.

-Pokrenuli smo akciju da bi i ona zajedno sa nama, vrlo brzo, mogla da korača ka budućnosti. Zato molim sve ljude dobre volje da se pridruže akciji, a novac mogu uplatiti na žiro račun Prve banke 535-0100200051828-70, na ime Marija Berat. Operacija će biti obavljena u martu naredne godine u Ćupriji gdje će doći ljekari iz Rusije. Maši je za operaciju i rehabilitaciju potrebno 10 000 eura.

Učenici uz pomoć roditelja uporno i odlučno sprovode akciju te su novčanu pomoć već najavili iz Opštine Herceg Novi kao i iz određenih novskih kompanija. Kako najavljuje učenica Maja Bulajić, sutra ih očekuje veoma važan dan.

-Obići ćemo sve kompanije od Sutorine do Kamenara i uručiti flajer na kojem je naznačeno kako mogu pomoći Maši. Prevoz je obezbjedio Dejan Radulović, vlasnik kompanije Taxi More.

Tokom utakmice KK Primorje 1945, u petak u Sportskom centru u Igalu, publika će moći da donira sredstva u kutije posebno namjenjene za to.

Plan je da kutije budu postavljene i na određenim mjestima u gradu.

Budimo humani i ovog puta, pomozimo Maši i njenim malim drugarima!

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close