Спорт

ДУКИЋ ПОТВРДИО ПРИМАТ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

Завршено је Отворено првенство Црне Горе у једрењу 2020. које је одржано од  петка 26. до недеље 28. јуна. Првенство је одржано у Луштици Беј, гдје се у акваторијуму залива Траште  у класама Оптимист и Ласер  борило 55 једриличара из четири црногорска клуба, ЈК Лахор Котор, ЈК Југоле Гракалић Херцег Нови, ЈК Јово Дабовић Баошићи  и ЈК Делфин Тиват. Након три дана првенства, осам регата и сјаних услова за једрење, Црна Гора је добила државне шампионе у свим класама.

У олимпијској класи Ласер Стандард титулу првака државе је освојио олимпијац Миливој Дукић из ЈК Југоле Гракалић. Перспективни Илија Марковић  је други, трећи је Матија Грабић обојица из Делфина. Стефан Анђелић из Делфина шампион је државе у класи Ласер Радиал, а друго мjесто после велике борбе и слободно се може рећи драматичне завршнице припало је Данилу Јончићу, члану Делфина, који је актуелни шампион Балкана. На трећем мјесту је Иван Пушић из Југоле Гракалића. Никола Голубовић, једриличар Делфина из Тивта, освојио је титулу шампиона Црне Горе у класи Ласер 4.7. Никола, иначе и актуелни шампион Балкана, свих осам регата првенства је завршио као првопласирани. Други је Роберт Морис из екипе Југоле Гракалић из Херцег Новог, а трећи Андрија Марковић из Делфина. 

У класи Оптимист, Павле Мусић из тиватског Делфина освојио је златну медаљу испред клупског друга Виктора Лесјака, док је на трећој позицији Ромина Рацковић из которског Лахора. У конкуренцији дјевојчица, Ромина Рацковић је првом мјесту, на другом је Катја Иванова, а на трећем Нина Страхиња, све три из которског Лахора. У конкуренцији до дванаест година Виктор Лесјак из тиватског Делфина је први, његов клупски друг Петар Клакор је други, док је на трећем мјесту Нина Страхиња из которског Лахора.

Најбољим једриличарима награде су додијелили Дамир Мошков, представник компаније Луштица Баy, Предраг Вукчевић, предсједник Црногорског једриличарског савеза и Илија Клакор, селектор једриличарске репрезентације Црне Горе. Додјела награда је одржана у амфитеатру на Променади Луштица Беј марине. Првенство су организовали Једриличарски клуб Делфин и Црногорски једриличарски савез  уз подршку Министарства спорта и младих Црне Горе и компаније Луштице Беј. У Луштици Беј и на истом регатном пољу, у природној једриличарској арени залива Траште,  одржаће се Европско првенство за класу Ласер до 21 године, од 24. до 31. октобра 2020.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close