Спорт

DŽUDO KUP KOTOR – DŽUDISTIMA IGALA DVADESET MEDALJA

Pod sloganom „Gradite zdrav život – džudo da, droga ne“, u Kotoru je proteklog vikenda održan  „XII Spinel Kup“ u džudou. Na takmičenju je učestvovalo oko 250 takmičara iz 19 klubova. Prvo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je džudo klubu „Kokodan“ iz Podgorice, drugi je bio džudo klub „Kotor“, dok je treće mjesto pripalo džudo klubu „Gorica“ iz Podgorice.

Odlične rezultate na ovom takmičenju, ostvarili su džudisti Igala. Treneri džudo kluba „Igalo“ Nikola Brajović i Katarina Mustur, u Kotor su poveli 25 takmičara koji su osvojili 20 medalja.

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su: Andrija Vasiljević  u konkureciji mlađih poletaraca, u kategoriji do 25 kilograma, Nikolina Kokot u kategoriji do 22, Nikolina Tomašević do 31 i Andrea Vučetić do 38 kilograma.

Druga mjesta i srebrne medalje osvojili su mlađi poletarci: Božo Tomašević do 22, Andrej Bjelotomić do 42, Nemanja Cmiljanić do 46 i Marija Sjekloća do 36 kilograma. Srebrene medalje osvojili su i mlađi pioniri Marko Milunović do 38 i Luka Govedarica do 42 kilograma.

Bronzanim medaljama su se okitili, u konkurenciji mlađih poletaraca, Strahinja Murišić u kategoriji do 19, Marko Ćetković i Mitar Kokot do 25 kilograma, kao i stariji poletarci Đorđe Vasiljević do 28 i Matija Milunović do 34 kilograma, kao i

poletarka Sara Deretić u kategoriji do 28 kilograma i mlađi pioniri Vanja Jelić do 31 i Todor Beko do 50 kilograma. U konkurenciji mlađih pionirki treće mjesto osvojile su Nikolina Kokot do 22 i Andrea Vučetić u kategoriju do 38 kilograma.

Takmičare Igala iduće sedmice očekuje tamičenje u Podgorici, koje organizuje džudo klub „Fajter“.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/06/Spinel-kup-2017-2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close