Спорт

DŽUDO – ZA DŽUDISTE IGALA ZAVRŠENA JOŠ JEDNA USPJEŠNA SEZONA

Gosti našeg Radija bili su treneri džudo kluba „Igalo“, Katarina i Svetozar Mustur. Nakon uspješne sezone u kojoj je osvojen veliki broj medalja na raznim takmičenjima i u raznim uzrasnim kategorijama, djeca su dobila slobodno, odmaraju se i prikupljaju snagu za izazove koji slijede. Katarina Mustur, od ove godine je trenerica u klubu. Raduje je činjenica da sarađuje sa djecom koja su u potpunosti posvećena ovom sportu.

– Zadovoljstvo je ali i odgovornost raditi sa djecom. U januaru sam položila za crni pojas prvi dan, i odmah se priključila treninzima. Nadam se, da ću i ja napredovati kroz treninge i prenositi djeci znanje koje posjedujem. Zahvalnost dugujem i trenerima Svetozaru Musturu i Nikoli Brajoviću sa kojima imam odličnu saradnju. Imamo veliki broj djece, koja izuzetno napreduju a rezultat tog rada su i medalje koje osvajamo na takmičenjima.

Svetozar Mustur ističe da je protekla sezona bila u znaku odličnih rezultata.

-Učestvovali smo na jedanaest turnira ove sezone i sa svih turnira smo donijeli veliki broj medalja. U okruženju smo prepoznatljivi po dobrom radu. Zadržali smo nivo kvaliteta rada na treninzima a brojnost djece je ista kao i prošle godine. Naša trenerica Katarina Mustur,  nakon položenog ispita je priključena mlađim kategorijama i daje svoj doprinos u ostvarivanju odličnih rezultata. Ipak, imamo problem sa seniorskim pogonom. Stariji takmičari nam odlaze na studuje i to nam predstavlja problem da napravimo seniorsku ekipu. Najnoviji primjer je Nikola Božović, koji je vrhunski sportista, ali nas napušta u septembru, jer odlazi na studije i potpisuje ugovor sa DŽK „Akademik“ iz Nikšića.

Svetozar Mustur koristi dane odmora da sa prijateljima ode na ribanje i tu prikuplja novu energiju.

-Početkom avgusta nastavljamo sa aktivnostima, i vrlo brzo nakon toga odlazimo u Prnjavor, gdje će se odraditi pripreme. Očekuju nas takmičenja u Bijeljini, Dubrovniku i Rožajama, a do kraja godine učestvovaćemo na desetak turnira, ističe čelni čovjek džudo kluba “Igalo” Svetozar Mustur.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close